Herinneringen aan de Duce

Nu Berlusconi het politieke toneel gaat verlaten, kun je wonderlijke dingen in het nieuws lezen. Zo heeft de scheidende premier (door velen in Italië ook ‘Burlesconi’ genoemd, of ‘il cavaliere’), zichzelf vergeleken met Mussolini, die ook wel eens voor een moeilijke beslissing stond.

Het zegt wel iets over de persoonlijke moed van Berlusconi, dat hij dit zomaar durft. In een land waar Mussolini toch, zacht gezegd, wel een controversiële figuur is. Vooral buiten Italië leiden dergelijke uitspraken al gauw tot ontsteltenis.

Toch is Mussolini in Italië niet in de vergetelheid geraakt. Er zijn heel wat Italianen die hem bewonderen en waarderen. Op tal van plaatsen kun je zelfs flessen wijn kopen met het portret van de Duce op het etiket.Misschien hoopt Berlusconi wel dat zijn portret ook ooit de etiketten van wijnflessen zal sieren.

This entry was posted in Overpeinzingen and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>