De plundering van Griekenland gaat door

De Griekse minister van cultuur is afgetreden, omdat hij de politieke verantwoordelijkheid droeg voor de roof van bijna 70 antieke kunstvoorwerpen uit het museum van Olympia. Na Irak en Libië wordt nu dus ook Griekenland geplunderd onder auspiciën van de ‘internationale gemeenschap’, belichaamd door EU, IMF, Wereldbank, ECB, NATO en de VS. Het gaat daarbij niet alleen om de kluizen van de centrale bank, staatsbedrijven, pensioenfondsen, ziekenhuizen en zo’n beetje alles wat geld kan opleveren, maar ook om kunstschatten.

Na 15 eeuwen hebben de barbaren het weer gemunt op Europa, haar cultuur en haar kunstschatten. De plundering die was begonnen in 1944 kon na enige tijd worden gestopt, maar nu zijn ze weer terug, de kunstrovers.Wedden dat de uit het museum van Olympia geroofde stukken hun weg zullen vinden naar particuliere verzamelaars in de VS?

This entry was posted in Drieste acties, Vernielingen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>