De wraakzucht van de winnaars

Hala Misrati, de omroepster van de Libische TV ten tijde van Gadaffi, is kort geleden in de gevangenis vermoord. Dat toont eens te meer aan dat het regime dat de VS en hun NATO-vazallen in Libië hebben geïnstalleerd, minstens zo verdorven en kwaadaardig is als zij indertijd beweerden van het regime van Gadaffi.

De gewapende gangsters die nu in Tripoli de dienst uitmaken, leggen trouwens dezelfde lafheid aan den dag als andere overwinnaars in andere tijden. In dit opzicht onderscheiden ‘democratische’ partijen zich geenszins van hun niet-democratische tegenstanders. Dat dictaturen het niet zo hebben op journalisten en omroepers, is bekend.

Maar van democraten die beweren de vrijheid van meningsuiting te respecteren, mag toch anders worden verwacht. In 1946 werd in Nederland de ex-Algemeen Handelsblad-journalist en commentator van de NSB-radio Max Blokzijl vanwege zijn werk ter dood veroordeeld en gefusilleerd. In hetzelfde jaar executeerden de Engelsen William Joyce, een in in de VS geboren omroeper van de Engelstalige programma’s van de Duitse radio wegens hoogverraad.

This entry was posted in Overpeinzingen, Verleidingen van de macht and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>