Het gevoel voor humor van SBS

Voor een omroep die de naam voert van een beroemde Engelse commando-eenheid (SBS, Special Boat Squadron), spreidt SBS een merkwaardig soort oordeelsvermogen ten toon.

Besloten is om af te zien van de vertoning van de film Snowfever, in verband met het ongeluk dat Friso in Oostenrijk is overkomen. Als het nu de Pink Panther was geweest, zou ik het mij nog kunnen voorstellen. Immers, sinds Friso officieel door de RVD heeft laten verklaren dat hij beslist géén homo is, zijn grappen over dit onderwerp natuurlijk niet bon ton, zeker niet nu Friso in coma ligt.

Maar in plaats van de sneeuwpretfilm gaat SBS de film Shaft vertonen, over een zwarte politie-inspecteur. Getuigt overigens wel van een flinke zwart-wit kijk bij de omroep.

Zouden ze bij SBS wel weten dat de vluchtige lezer misschien ‘Schaft’ zou kunnen lezen in plaats van Shaft? Schaft als in Hannie Schaft, de communistische verzetsvrouw die naar verluidt op bevel van de opa van Friso is verraden aan de Duitsers.

This entry was posted in Overpeinzingen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Het gevoel voor humor van SBS

 1. Reggie Roning says:

  Ha ha, mooi gevonden.

  Dit is natuurlijk een mediastunt. Zaterdagavond hadden ze ook al Cool Running vervangen. Blijkbaar beviel de aandacht wel en nu weer dit. Doe even normaal zou ik zeggen. Dit is toch niet het moment voor “lijkenpikkerij”.

  • admin says:

   Vooralsnog leeft Friso, althans de RVD heeft nog niets gezegd wat op het tegendeel zou duiden. En als je dan toch zoals SBS besluit om bepaalde films niet te vertonen, wees dan kieskeuriger met wat je dan wel laat zien. Historisch besef ontbreekt duidelijk. Als ze echt consequent zijn bij SBS, vervangen ze alle programma’s door stemmige orgelmuziek. Of zoiets. Maar niet zulke halve maatregelen. Dat getuigt bovendien van zeer slechte smaak.

 2. cornutus says:

  Je moet toch laten zien dat je meeleeft met de koninklijke familie. Met alle winden meewaaien, hoe dat geloof ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>