Public relations, damage control en excuses…

Dat beleidsmakers absoluut niets leren van de geschiedenis, blijkt iedere keer opnieuw. Zo ook in Afghanistan, waar de VS en vazalstaten al elf jaar lang proberen iets voor elkaar te krijgen dat sommigen (bijvoorbeeld de Nederlandse regering) ‘orde’ durven te noemen.

Het wordt een beetje saai om het hier nog eens te herhalen, maar als Alexander de Grote in de 4de eeuw voor Christus, de Engelsen in de 19de eeuw en de Russen (of ‘Sovjets’) in de 20ste het niet voor elkaar hebben gekregen om de zaken in Afghanistan naar hun hand te zetten, hoe kan het dan dat de VS-strijdkrachten het in hun hoofd haalden om te denken dat het hun wél zou lukken?

Gezien hun totale gebrek aan historisch besef en kennis (kenmerkend voor de VS als geheel), is het nog wel te begrijpen dat ze in 2001 Afghanistan zijn binnengevallen. Maar dat ze in de afgelopen elf jaar nog niet tot inkeer zijn gekomen is wel zorgelijk.

Er schijnt nu met de Talibaan te worden onderhandeld in Katar voor een terugtrekking van de VS en hun NATO-huurlingen in 2014. Maar op dit moment hebben ze te maken met een soort Intifadah. En de VS-bevelhebber heeft zijn verontschuldigingen al aangeboden aan de VS-marionet in Kaboel (Karzai).Dat zal hem niet zijn meegevallen die generaal John Allen. Excuses aanbieden voor het verbranden van korans door zijn troepen. Kort geleden stonden zijn mariniers nog te urineren over de lijken van gedode Afghanen. En werden ze gefotografeerd met als achtergrond een SS-vlag.

En maar een grote mond opzetten over public relations. Je zou bijna medelijden met ze krijgen!

This entry was posted in Creatieve oplossingen, Domheden, Drieste acties, Overpeinzingen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>