Obama is Hitler niet

Inderdaad, Obama is Hitler niet, al heeft hij meer gemeen met de nazileider dan velen misschien zouden denken. Maar de verschillen zijn toch aanzienlijk. Om te beginnen is hij minder open en eerlijk dan Hitler. Deze maakte geen geheim van zijn geboorte als Oostenrijker en deed zich niet voor als een milde vredesduif. Obama is ook in het buitenland geboren en presenteert zich consequent als een zachtmoedig man. Misschien omdat hij als VS-politicus niet uit de kast kan en mag komen en zijn ware aard tonen. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan.

Maar op het gebied van de retoriek is er veel overeenkomst tussen Obama en Hitler. Let maar op. Vooral de laatste tijd gebruikt Obama gespierde taal tegenover Iran, net zoals Hitler jegens Polen. Ten aanzien van ‘terroristen’ is zijn discours identiek aan Hitlers uitspraken over communisten.

Er is ook een zekere parallel wat betreft de relatie tussen Hitler en Mussolini, zijn belangrijkste, maar veel zwakkere buitenlandse partner, en die tussen Obama en Netanjahoe.

In 1940 viel Mussolini Griekenland aan, maar zijn soldaten ondervonden zulke heftige tegenstand van de Grieken, dat de operatie mislukte. Toen moest Hitler troepen sturen om het karwei af te maken. Daardoor kon hij niet op tijd voldoende manschappen en materieel vrijmaken voor de aanval op de Sovjet Unie, die pas in eind Juni kon worden begonnen.

Nu dreigt Netanjahoe met een aanval op Iran en ofschoon het ernaar uitziet dat hij er niet echt de middelen voor heeft, geeft hij toch de indruk dat hij dit van plan is. Obama heeft al laten weten dat hij Israël in ieder geval zal steunen. Netanjahoe heeft dus carte blanche gekregen, een blanco cheque.

Dom, heel dom van Obama. Dat is altijd het begin van grotere ellende. In 1914 kreeg het zwakke Oostenrijk-Hongarije een blanco cheque van het veel sterkere Duitsland om in de Balkan orde op zaken te stellen. Zo ontstond de Eerste Wereldoorlog. In 1940 sleurde het zwakke Italië het veel sterkere Duitsland mee in een desastreus Balkanavontuur.

Obama is Hitler niet en ook niet Bethmann-Hollweg (Duitse minister van Buitenlandse Zaken in 1914) en Netanjahoe is Mussolini niet en evenmin Graaf Berchtold (Oostenrijkse minister van BuZa in 1914), maar dat betekent helaas niet dat wij kunnen vertrouwen op een goede afloop van het politieke gestuntel in het Nabije Oosten.

This entry was posted in Domheden, Drieste acties, Gelijkenissen, Overpeinzingen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Obama is Hitler niet

 1. Bert Ernste says:

  > Obama is ook in het buitenland geboren <

  ??
  Hawaï hoort toch sinds 1898 bij de VS?

  • admin says:

   Daarover is het nodige te doen. Volgens hardnekkige geruchten is hij gewoon in Kenia geboren. Of Indonesië. In elk geval zo onduidelijk dat je er van uit kunt gaan dat hij niet in de VS is geboren.

 2. rikus says:

  Ik vind het vergelijk van Obama met Hitler maar twee keer niks.
  Verder denk ik dat Israel heel goed zijn eigen boontjes kan doppen. Bewijs daarvoor is geleverd door dat alle Iranese atoom geleerden met enige faam, het tijdige met het eeuwige hebben verwisseld. Als er een Israëlische aanval komt dan zal deze doeltreffend zijn. Is het niet opgevallen dat in elke oorlog Israel de rake klappen uitdeelt. Kijk maar eens naar de “Zesdaagse Oorlog” In deze zes dagen werden Egypte en Syrië verslagen door Helden als Moshe Dayan. Er lopen in Israel heel veel van die hoog gekwalificeerde militairen rond. Die in feite hun hele leven hebben moeten vechten om te overleven te midden van hun Arabische vijanden.

  • admin says:

   Op de punten die ik noemde is er wel een overeenkomst tussen Hitler en Obama. Er zijn er nog wel een paar, bijvoorbeeld de bepaling dat iedereen zo maar zonder vorm proces in een kerker kan worden gegooid.

   Israël kan zijn eigen boontjes NIET doppen. Ieder jaar krijgt het miljarden subsidie van de VS, alsmede ongelimiteerd toegang tot alle producten van de VS-wapenindustrie. Zonder de financiële, militaire en niet te vergeten diplomatieke steun van de VS zou Israël wel enkele toontjes lager moeten zingen.

 3. Reine jRagolo says:

  De laatste alinea is voer voor spiegelogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>