Vichy-Frankrijk

Vorige week werd in Frankrijk een of andere Algerijn in het ootje genomen en moest dat met de dood bekopen. Na een belegering van 30 uur, waarbij de Franse ME merkwaardig genoeg geen traangas, schokgranaten en rookbommen heeft ingezet om de vermoedelijke dader van enkele schietpartijtjes levend in handen te krijgen, werd deze met meer dan twintig kogels doorzeefd. Alsof het hier een gerechtelijke executie betrof. Alsof het slachtoffer ‘auf der Flucht erschossen’ was. Met die term werd in het Derde Rijk een gerechtelijke executie aangeduid.

De roemruchte dagen van het Derde Rijk herleven onder onze ogen. Frankrijk heeft sinds enkele jaren opgehouden een zelfstandige staat te zijn en wordt nu geregeerd door een ondermaatse clown op hoge hakken en met een minderwaardigheidscomplex zo groot als een huis. Frankrijk is vandaag de dag net zo onafhankelijk als Vichy-Frankrijk in de jaren 1940-1944.

Ach er is wel een klein verschil. In het hedendaagse Frankrijk worden nog verkiezingen gehouden, zelfs referenda. Maar wanneer de bevolking er een andere mening op na houdt dan de regering, zoals bij het massale, overtuigende ‘nee’ tegen Europa, dan wordt dit gewoon en ongestraft genegeerd. Democratie? Laat ons niet lachen, niet in Frankrijk! Nu staan de presidentsverkiezingen voor de deur en de ondermaatse clown trekt de hele trucendoos open, zoals laatst met die doorzeefde Algerijn. Goebbels zou in opperste bewondering op zijn manke poot door de kamer hebben gehuppeld.

Oh ja, er is nog een klein verschil met Vichy-Frankrijk. De taal van de baas. Het Duits is vervangen door VS-Engels. Voor de rest is er in wezen niet veel veranderd.

This entry was posted in Gelijkenissen, Overpeinzingen, Verleidingen van de macht and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Vichy-Frankrijk

 1. Reine jRagolo says:

  Flink hoor om dit allemaal anoniem te zeggen.
  Bedenk wel dat de inlichtingendienst aan de hand van stijlherkenning je ook van je bed kan lichten.

  • admin says:

   Zo zo, dat is ferme taal! Het lijkt warempel wel een verkapt dreigement. Spreekt u soms uit naam van uw werkgever?

   Alles wat ik schrijf kan ik met bewijzen staven. Sarkozy is ondermaats (in meer dan éen opzicht), hij draagt hoge hakken en hij heeft een minderwaardigheidscomplex. De Franse regering lapt de mening van de bevolking aan haar laars (net als trouwens de Nederlandse regering), en die dooie Algerijn werkte gewoon voor een of andere overheidsinlichtendienst. Hoe anders komt zo iemand in Israël? Waarom werd hij niet gewoon gearresteerd en normaal berecht? Vergeet vooral niet dat de ME en andere speciale korpsen hiervoor worden opgeleid. Die Algerijn MOEST dood.

 2. Reine jRagolo says:

  Met uw vergelijking met Goebbels trekt u alle discutabele
  punten mee in een zee van ongeloof.

  En als je op je 60e nog een kindje kunt maken bekommert niemand zich erom dat je op hoge hakken loopt.

  • admin says:

   Wat is er eigenlijk mis met Goebbels? Vertel mij dat eens. Goebbels was een grootmeester van de propaganda, van ‘Public Relations’, een bekwame ‘spin doctor’. Een van de eersten die in een officiële hoedanigheid deze takken van sport bedreef. De aartsvader van de propaganda als het ware en een goede leerling van Edward Bernays en de Creel Committee.

   Juist als je op je 60ste nog vader wordt en je loopt dan nóg op hoge hakken: die man moest in therapie in plaats van een land te leiden. Sarkozy is bovendien een verrader (laat Gadaffi vermoorden die hem 50 miljoen dollar had geschonken om te worden verkozen), begint zomaar oorlogen. Een verrader, een oorlogsmisdadiger, een oplichter (onderzeebootaffaire), een echte misdadiger dus. Waarom is het dan verkeerd om Goebbels huppelend ten tonele te voeren? Leg mij dat eens uit!

 3. Reine jRagolo says:

  Goebbels beleed een verderfelijke leer en notabene als minister.
  Er is op geen enkel ministerie zoveel gelogen als het zijne.

  • admin says:

   De leer die Goebbels uitdroeg was verderfelijk. Het neoliberalisme is ook verderfelijk. Jede Konsequenz führt zum Teufel, niet waar? Ik betwijfel of op het Promi van Goebbels meer werd gelogen dan bij het Pentagon of het VS-ministerie van BuZa (‘Foggy Bottom’), interessant voor een onderzoek, dat evenwel niet gemakkelijk zal zijn. Maar ik begrijp uit uw woorden dat u liegen vooral erg vindt als het veel gebeurt. Tegen liegen an sich heeft u dus geen bezwaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>