Terroristen

De Franse Algerijn die onlangs in Toulouse standrechtelijk werd geëxecuteerd, wordt op gezag van de Franse autoriteiten door alle media een ‘terrorist’ genoemd. Ofschoon het helemaal niet zeker is, en al helemaal niet bewezen, dat Merah de daden heeft gepleegd die hem worden toegeschreven, worden in de streng gecontroleerde publieke ruimte geen twijfels getolereerd.

Als de politie, de ME en Sarkozy beweren dat het gaat om een terrorist, dan is die man een terrorist. Want als de hoogste gezagsdragers iets beweren, is dat per definitie waar en geloofwaardig. Dat geloven althans de meeste mensen.

De Oostenrijkse advocaat dr. Arthur Seyss-Inquart, die van 1940 tot 1945  als Reichskommissar für die besetzten niederländischen Gebiete het hoogste gezag in Nederland uitoefende, beweerde dat Nederlandse verzetsmensen terroristen waren. Indien zij in handen vielen van de Duitsers, werden zulke ‘terroristen’ standrechtelijk geëxecuteerd.

In 1945 was de oorlog afgelopen en werd Seyss-Inquart gearresteerd en moest zich voor het Neurenbergse tribunaal voor zijn daden verantwoorden. Nu werd hijzelf een terrorist genoemd en op grond daarvan geëxecuteerd.

Zo gaat het blijkbaar: wie de macht heeft, bepaalt wie een terrorist is.

This entry was posted in Gelijkenissen, Overpeinzingen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Terroristen

 1. Reine jRagolo says:

  Ik heb niet de indruk dat jij de macht hebt maar je hebt het woord terrorist ook wel op het puntje van je tong liggen.

  • admin says:

   U verwart deze site blijkbaar met de Telegraaf, het NOS-Journaal, de NCTb, de NATO, de woordvoeders van BuZa, Defensie en van hun bazen in de VS. Ach, de lijst is nog veel langer, maar misschien begrijpt u wat ik bedoel. Misschien ook niet.

 2. Blewbird says:

  Wie de macht heeft, bepaalt alles. Daarom moeten macht en machthebbers voortdurend tegen het licht worden gehouden. Machthebbers die daartoe niet bereid zijn, zijn niet te vertrouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>