Vertrouwen en regels

De VS zijn al sinds 1945 bezig met hun primitieve rechtsstelsel aan de wereld op te dringen, en dat gaat niet zonder een nooit verflauwend offensief om de mensheid te leren denken zoals in de VS gebruikelijk is. In de VS willen ze alles, maar dan ook werkelijk alles in regeltjes vatten. ‘Rule-based’ noemen ze dat in de VS.

In Europa denkt men traditioneel anders. Hier gaan de mensen uit van de veronderstelling dat iedereen van ‘goede wil’ is, een concept dat ontleend is aan het Romeinse recht. Daarom kunnen wij in Europa ook ‘goed vertrouwen’ hebben, want wij zijn allen in beginsel ‘bona fide’. Onze maatschappij is ‘trust-based.’

Dat moet veranderen, vinden ze in de VS. Regels, regels, regels, daar draait het om. Ja, en wanneer je voor alles maar de meest zotte regeltjes verzint, opschrijft en door half-afgerichte bavianen laat naleven, verdwijnt het goede vertrouwen vanzelf.

This entry was posted in Overpeinzingen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Vertrouwen en regels

 1. Selma says:

  Dat goede vertrouwen van de Nederlander is zeer beschaamd toen onze overheid dat verdrag sloot met de VS om Nederlandse burgers uit leveren op Amerikaans verzoek.

  • admin says:

   Daarom kun je ook maar beter geen Nederlander meer zijn. Biedt geen enkel voordeel meer en ons erfdeel wordt door de regering verkwanseld.

 2. Reine jRagolo says:

  Voor 1946 hebben ze “het Nazirecht” al om zeep geholpen. Misschien is het wel goed dat
  al het recht, welk was onderworpen door de Nazi’s, nog eens onder de loep te nemen.

  • admin says:

   De reeks wetten en algemene maatregelen van bestuur die in de VS sinds 2001 is aangenomen, is op angstwekkend veel punten identiek aan het ‘nazirecht’. Dat gejengel over die boze nazi’s door fatsoensrakkers in de VS en Europa begrijp ik niet. Goedbeschouwd was Hitler een voorloper. Zijn staat heeft model gestaan voor de moderne staatsinrichting van nu in het ‘Westen’, inclusief Nederland. Gewoon uw ogen eens goed openen, dan zult u versteld zijn van wat u ziet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>