De boel stort in

Enkele maanden geleden was de PvdA, de partij van Drees en pijler van de wederopbouw, ten prooi aan een crisis mede omdat fractievoorzitter Job Cohen niet functioneerde. Vervolgens ontstond een breuk in de PVV door de onverwachte desertie van en vooraanstaand partijlid. Vorige week koos het CDA een nieuwe Führer, nadat er ook daar intern gekrakeel was ontstaan over wie de partij moest aanvoeren. Enkele dagen geleden brak in oorlogspartij GroenLinks de pleuris uit toen de succesvolle Marokkaanse Nederlander Tofik Dibi zich kandidaat stelde voor het leiderschap.

Het is eigenlijk vrij amusant om te zien hoe GroenLinks steeds meer haar ware gezicht laat zien. Eerst wordt onder leiding van Führerin Sap, op voorspraak van VS-staatsburgeres en oorlogshitseres Mariko Peeters precies gedaan wat de VS en de NATO willen: instemmen met de verdere financiering van de militaire bezetting van het weerloze Afghanistan. Vervolgens ontpopt zich GroenLinks als bolwerk van het meest weerzinwekkende en kleinburgerlijke, benepen racisme door Tofik Dibi beentje proberen te lichten. Voor GroenLinks zijn ‘allochtonen’ prima, ze mogen zelfs in de kamer voor de partij, maar ze moeten zich wel koest houden en doen wat de Führerin zegt. Maar ach, wie eens een grondige blik werpt op het logo van GroenLinks, ziet meteen al dat het gaat om een clubje nazi’s. Als je groen met rood mengt krijg je tenslotte bruin.Hoe zou het komen dat allerlei partijen nu worden geteisterd door bestuurlijke stormen? Het heeft absoluut niet alleen te maken met de schipbreuk van de regeringscoalitie.

De Tweede kamer heeft allang geen invloed meer op het beleid. Vandaar dat er zoveel tijd en ruimte wordt vrijgemaakt voor de bespreking van futiele zaken en onzinnige onderwerpen. De echte beslissingen worden genomen in Brussel, Frankfort, Londen (City), New York (Wall Street) en Washington.

Totnutoe hebben de partijen en de kamerleden de schijn proberen op te houden dat het allemaal is zoals vroeger. Maar vroeg of laat wordt de leugen door de waarheid ingehaald.

Volgens mij zijn wij nu getuige van de déconfiture van het systeem. Het is interessant, maar toch ook een beetje triest.

This entry was posted in Domheden, Drieste acties, Overpeinzingen and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to De boel stort in

  1. Reine jRagolo says:

    Groen-links een clubje Nazi’s?
    Je hebt duidelijk het Nazisme niet meegemaakt om dit met gemak te kunnen zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>