Oorlogspropaganda

Jaar in jaar uit wordt het publiek overal ter wereld en in alle leeftijdscategrorieën telkens weer verteld, hoe verschrikkelijk slecht de nazi’s waren. Hoe doortrapt de propaganda. Hoe de Duitsers van toen werden misleid met de films die de UFA-studio’s op de markt brachten. Hoe essentieel die propaganda was voor de nefaste Duitse plannen om heel Europa aan hun wil te onderwerpen. Door dat verhaal maar telkens te herhalen gaan de meesten op den duur ook geloven dat wat er in nazi-Duitsland gebeurde, een voor eeuwig afgesloten hoofdstuk is.

Afgezien dan natuurlijk van de Hitler van het seizoen die met grote regelmaat door de VS-regering wordt ontdekt in landen waar veel olie, gas, grondstoffen en andere rijkdommen te halen zijn. Zo hebben we al heel wat neo-Hitlers de revue zien passeren. Nu is natuurlijk Assad de nieuwe Hitler, althans dat wordt ons voorgehouden.

En dan is er ineens iemand die komt vertellen dat de praktijken van Reichspropagandaminister Dr. Josef Goebbels school hebben gemaakt. Waar?

In Hollywood natuurlijk! Waar anders?


This entry was posted in Het ligt toch anders, Overpeinzingen, Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Oorlogspropaganda

 1. Joke Mizée says:

  Logisch, Edward Bernays was immers de leermeester van Goebbels.

 2. Reine jRagolo says:

  Is de berichtvoering over Syrië dan onjuist?

  • timmerark says:

   Is je vraag van een aantal Blogs geleden nu beantwoord?

  • admin says:

   De berichtgeving is systematisch en opzettelijk onjuist. Zo onjuist dat zelfs de FAZ het heeft moeten toegeven. Maar wie slechts afgaat op het staatsjournaal en de gelijkgeschakelde pers in NL, kan dat natuurlijk niet weten: http://www.faz.net/aktuell/politik/neue-erkenntnisse-zu-getoeteten-von-hula-abermals-massaker-in-syrien-11776496.html

   • Reine jRagolo says:

    Het kan best wezen dat er anti-regerings-soldaten actief zijn.
    Maar dat alleen zij als massamoordenaar worden aangewezen door de Syrische regering gelooft toch geen ziel.

    • admin says:

     U heeft duidelijk een flinke informatieachterstand, maar vooruit, ik help u nog eens op weg: De opstand tegen Assad wordt gefinancierd, gesteund en bewapend door de VS, de NATO en de Golfstaten (die je moeilijk als democratieën kunt bestempelen). De opstandelingen zijn ordinaire huurlingen uit de buurlanden en Libië, velen behorend tot ‘Al Qaeda’. Assad is geen heilige en heeft het nodige op zijn kerfstok, maar hij is ook een algemeen erkend staatshoofd dat een door het buitenland gesteunde opstand probeert te dempen. Dat zou iedere regering in zijn plaats doen, vorig jaar nog de Engelse regering die in augustus een oproer in de grote steden bedwong. Daarover hoorde je niemand jammeren toen.

     • Reine jRagolo says:

      Dus je bent het met me eens dat Assad vrijwel zeker een massamoordenaar is?

     • admin says:

      Vermoedelijk heeft Assad inderdaad de dood van meer dan een persoon op zijn geweten. Daarmee bevindt hij zich dan in gezelschap van Obama, Netanjahoe, Blair, Cameron, Bush I en Bush II, Clinton, Poetin, Berlusconi, Willem Drees, Wim Kok, Gerhard Schröder, Joschka Fischer, Balkenende en nog tientallen, nee honderden, wat zeg ik, duizenden politici. Waarom Assad dan ineens zo’n schurk zou zijn, terwijl zoveel anderen als nobel worden beschouwd, is mij een raadsel. Je kunt je pijlen wel richten op Assad en andere leiders die niet zwichten voor chantage van Washington en de NATO, maar ga je dan niet beroepen op zogenaamde verheven idealen en principes. Ze willen Assad weghebben omdat hij een vriend is van Iran. De arme Syriërs betalen het gelag straks, net als de arme Irakezen, Libiërs, Serven, Kosovaren, Afghanen. Wie zich niet schikt naar de wensen van de VS, wacht een verschrikkelijk lot. DAT is de realiteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>