Griekenland, Syrië en Iran

De geschiedenis van de VS gaat hoogstens terug tot de 17de eeuw. Van de Europeanen die zich in het noorden van de Nieuwe Wereld vestigden, hebben de Engelsen zonder al te veel moeite al gauw de Nederlanders en de Zweden uit hun precaire kolonies langs Hudson en Delaware verdreven. Veel meer moeite hadden ze om de Fransen eronder te krijgen, maar dat lukte uiteindelijk tijdens de Zevenjarige Oorlog. Toen kon het grote opruimen van alles wat ook maar verleden en geschiedenis had worden afgerond: volk na volk van de oorspronkelijke bevolking moest eraan geloven.

Je zou kunnen denken dat de moeite die de VS zich sinds jaar en dag getroosten om landen met een eeuwenoude geschiedenis eerst tot op de grond te vernietigen, te terroriseren en vervolgens naar eigen smaak met gebruik van veelkleurig plastic weer op te bouwen, misschien voortkomt uit een soort van jaloezie. Het is heel goed mogelijk dat VS’ers eigenlijk niet kunnen verdragen dat er landen zijn met duizendjarige geschiedenissen en dat ze die landen daarom proberen kapot te maken en in hun gareel te dwingen. Maar dat is niet zo. Bijna alle landen in de wereld hebben immers een langere geschiedenis dan de VS.

Nee, het gaat gewoon om grondstoffen. Zoals de Spanjaarden ooit de Nieuwe Wereld veroverden om het goud (en om glorie te vergaren en Gods woord te verkondigen), zoals de VOC Indië onderwierp vanwege de specerijen, zo is het de VS te doen om olie.

Zo heeft de spierballentaal van die mevrouw Clinton met haar vreselijke gezicht, tegen Syrië en Iran ook uiteindelijk olie op het oog. Haar landgenoten van Goldman Sachs hebben Griekenland helpen kapotmaken, eveneens om de olie. Olie en aardgas, en daar heeft mevrouw Clinton weer belang bij.

In het Oostelijk bekken van de Middellandse Zee schijnen zich enorme voorraden olie en gas te bevinden, die geduldig liggen te wachten op exploitatie.

Dat het mevrouw Clinton allerminst is te doen om de democratie waar zij zo gloedvol over kan preken, dat wisten we al. Maar dat het in feite gaat om een zorgeloze oude dag, dat is toch wel opmerkelijk. Haar overspelige echtgenoot Bill is namelijk lobbyist voor Noble Energy, een in Houston gevestigde kleinere oliemaatschappij die haar oog heeft laten gevallen op de olievelden in de Oostelijke Méditerranée.

(De naam ‘Noble’ slaat niet op de manier waarop het oliebedrijf zaken doet, maar is de naam van degene die de firma in 1932 heeft opgericht.)

This entry was posted in Drieste acties, Het ligt toch anders, Overpeinzingen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

19 Responses to Griekenland, Syrië en Iran

 1. von stauffenberg says:

  Alles heeft zo z’n functionaliteit.Misschien kunnen ze die Hillary inzetten in de oorlog tegen Iran als een soort ‘Medusahoofd’.Interressant overigens wat een zekere Cathy O’Brian te melden heeft over dat serpent.Als het niet klopt wat ze zegt is ze de grootste actrice die ik ooit gezien heb.

 2. reinejragolo says:

  Het is laf om Hillary anoniem op haar uiterlijk aan te vallen. bovendien hoor je niet in een goed huwelijk te stiken.

  • admin says:

   Nee u heeft gelijk. Die arme vrouw kan er ook niets aan doen dat ze een lelijke varkenskop heeft (in dat opzicht past ze goed bij haar echtgenoot). Ik zal inderdaad ook niet meer stoken in een goed huwelijk.

  • von stauffenberg says:

   Inderdaad von stauffenberg is laf en uiterst staatsgevaarlijk.Sta ik al op de lijst Reine?

 3. timmerark says:

  Zoals altijd een fout begin om iets te benadrukken.
  De VS, dat zijn dus de Engelsen, gebleven?
  Italië en Duitsland zijn trouwens jonger dan de VS.
  Dat waren de USSR ook.
  Nederland ook, in de huidige vorm.
  Over welk duizendjarig rijk heeft u het? Duizend jaar onveranderlijk, door dezelfde clan/groep geleid? Dacht het niet.
  Een land als Irak zou nooit hebben bestaan zonder het Westen, eeuwen hebbe we de boel daar bijeengehouden.

  En dan de whoeha zin:
  ==Haar landgenoten van Goldman Sachs hebben Griekenland helpen kapotmaken, eveneens om de olie. ==
  Nee, het ging ze alleen maar om hun eigen geld. Vooruit kijken kan geen enkele bankier. Maar dat geeft niet, u bent erg selectief in terugkijken.

 4. Tx Joke. Overigens Syrie heeft gisterenavond een Turkse gevechtsvliegtuig neergehaald in wat schijnt Syrische territorium. De laatste verklaring is dat Syrie idd heeft neergeschoten maar achteraf besefte dat het een Turkse vliegtuig was. Volgens mij laten de Syriers en Russen hun tanden zien en dat het hun menens is.

  • Joke Mizée says:

   Aangezien de 2 landen van oudsher op goede voet staan, vond ik wel dat het (aanvankelijk) weinig diplomatiek aangepakt werd. Maar Turkije zit ook in een lastig parket. De laatste tijd krijg ik de indruk dat ze bij de VS uit de gratie zijn, maar volgens anderen is de mening van een paar neocons niet noodzakelijk ook de mening van de VS-regering…

   • Ik heb eerlijk gezegd Erdogan nog niet kunnen peilen op zijn ware standpunt inzake Syrië. Wat ik wel zie is dat ze in de pas lopen van de VS. Vrijwillig of niet is me nog niet geheel duidelijk. Maar het ziet er vooralsnog wel naar uit dat men een interventie probeerd uit te lokken. Hij kondigd al zeker een tijd aan dat een aanval op een NATO land een aanval op alle NATO landen betekent. Voor iemand die zo in de clinch lag met Sarkozy zijn dit toch wel Sarkoziaanse praktijken.

    • Joke Mizée says:

     Zijn de piloten trouwens nog in leven, weet iemand dat? Turkije zegt dat de beide landen elkaars grondgebied wel vaker even passeren, maar aangezien de betrekkingen bekoeld zijn moeten ze niet gek opkijken natuurlijk.

     Ja, Turkije loopt heel erg aan de leiband, Erdogan incluis. Toch doet-ie het nooit goed genoeg, volgens sommigen. Hier nog een interessant artikel over de betrekkingen tussen Amerikaanse neocons en Turkse nationalisten: http://www.konfrontatie.nl/nl/artikelresultaat.php?konfrontvar=2439. Zoals daarin te lezen valt, steunen zij figuren als Gülen, Perincek en Dugin (die graag een bondgenootschap van Turkije met Rusland, China en Centraal-Azië zouden zien) ten koste van de westers georiënteerde Erdogan. Naast bekende namen als Rubin en Abramovitz komt ook Soros weer voorbij huppelen – de man wiens organisatie Avaaz onlangs de verdachtmaking rondstrooide dat de Turkse regering Russische wapens door zou spelen aan het Syrische regime.

 5. Laatste nieuws was nog steeds dat er naar ze gezocht werd, zowel door Turkije als door Syrië.

  Ik zal het artikel eens lezen, maar dan morgen.

 6. Arjan Fernhout says:

  Criminals and warmongers

  In het verlengstuk van wat Joke Mizée aan speculatie naar voren brengt, twee interviews met Prof. Michael Greenberger over wat daar tot dusver in de VS aan is gedaan n.a.v. de Dodd-Frank act die daarvoor ontworpen werd en hoe dit geen enkel resultaat heeft opgeleverd, met enige belangrijke opmerkingen daaruit:

  High Oil Prices Must be Subject of Criminal Investigation

  == If the Justice Department would open an investigation, would get the FBI involved, would talk to market participants, would talk to academics, would subpoena records, that act in and of itself would so scatter the speculators—’cause they don’t want to spend time in jail—that the price of all these commodity staples would start coming down. If indictments were handed down, the price would really come down. But nothing in Washington is happening to interfere with feverish speculation that is damaging the U.S. economy, the world economy ==

  &

  == This Justice Department almost seems like it’s in a conspiracy with the speculators to let them go on, by conducting an investigation that is, in Washington, D.C., considered to be laughable. ==

  http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=8131

  Speculation and Criminal Manipulation of Food and Commodities Prices

  == Now, those of us who watch these markets believe, despite the innocent flooding of these markets of speculators, which was supposed to be stopped by Dodd–Frank but has not, there are speculators out there who, with a criminal intent, are driving the price up. And my view and the view of many academic experts is if the Justice Department would just seriously investigate that kind of criminal manipulation, the price would come down dramatically, not just of oil, not just gasoline, not just of heating oil, but of agricultural products as well, ’cause the same things are happening in those markets.

  We had one remedial process fail by Wall Street lobbying, and that is limiting speculation to a reasonable part of the market. And the second part is failing because of prosecutorial laxity, which is going after people who are criminally working with each other to drive the price up. And the quickest way—within a matter of weeks, if there were a serious investigation undertaken, if the FBI was called in, if records were subpoenaed, if market participants were interviewed and the Justice Department at least gave an indication, as they did when they went after the Enron conspirators in the early 2000s, that they were serious about this, just the appearance of a serious investigation would cause the criminal speculators to scatter like cockroaches scatter when lights are turned on. ==

  http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=8134

  Over waarom deze criminelen niet achtervolgd worden, heeft niemand minder dan former Assistant Secretary of the US Treasury Dr. Paul Graig Roberts een duidelijke mening in het volgende belangrijke artikel met nogal wat goede aanbevelingen:

  Collapse at Hand

  == […] [T]he reason the Wall Street banksters have not been prosecuted for their crimes is that they are an essential part of the Federal Reserve’s policy to preserve the US dollar as world currency. Possibly the collusion between the Federal Reserve and the banks is organized, but it doesn’t have to be. The banks are beneficiaries of the Fed’s zero interest rate policy. It is in the banks’ interest to support it. ==

  http://www.foreignpolicyjournal.com/2012/06/07/collapse-at-hand/

  De politiek in de VS en van de VS in het buitenland is totaal verrot en failliet. Obama bedrijft oorlogsmisdaden in Pakistan met zijn drones en de vraag is wat de motivatie is achter de National Defense Authorization Act for Fiscal Year 2012 die Obama eind vorig jaar ondertekend heeft. Een rechter in New York heeft section 1021 van deze act al als “unconstitutional” veroordeeld, omdat het de Amerikaanse administratie de gelegenheid geeft om mensen voor jaren op te sluiten louter op basis van hun meningsuiting. Section 1245 geeft de gelegenheid om automatisch (buitenlandse) bedrijven en zelfs centrale banken boetes op te leggen bij het overtreden van de sancties tegen Iran.

  http://en.wikipedia.org/wiki/National_Defense_Authorization_Act_for_Fiscal_Year_2012

  Over deze zaken nog twee interviews. Ray McGovern over de “kill-list” van Obama en Lawrence Wilkerson over de NDAA:

  Obama’s and Brennan’s “Kill List”
  http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=8394

  Why Pass Indefinite Military Detention Law Now?
  http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=8457

  Over de hersenspoeling van Amerikaanse kiezers over Iran merkt Wilkerson het volgende op:
  == And so you put all this together and it’s not hard to understand why Goebbels lives in the United States ==

  Voor degenen die dit alles lezen en er wat depri van worden, hier de politicus George Galloway over hoe je Amerikaanse politici te woord moet staan (zijn verweer begint na een minuut of zes) en hoe krankzinnig Hillary Clinton in zijn ogen is:

  http://www.youtube.com/watch?v=UuzlwFXeW3A

  http://www.youtube.com/watch?v=82svQGBlY08&feature=related

  Mij deed het goed.

 7. Genoten van Galloway en zijn andere leuke fragmenten op youtube. Sterke debater en to-the-point.

 8. erik says:

  Wat een flutbetoog. Griekenland als land bestaat pas sinds 1821 of zo. En de huidige omvang kwam pas na de eerste wereldoorlog tot stand. Dus als we landen gaan vergelijken, dan moet je dat wel eerlijk doen: de VS hebben een langere geschiedenis dan Griekenland. Gaat het over ‘menselijke beschavingen’, wat je er ook onder bestaat, dan zullen die van het gebied waar Griekenland in ligt en die waar de VS liggen vergelijkbaar zijn (Hellenen en zo in zuidoost Europa, indianen in Amerika, je denkt toch niet dat de Grieken van nu ook nog maar *iets* met die van toen te maken hebben?).
  En over Goldman Sachs: het waren de Grieken zelf die hun handtekeningen zetten onder die dubieuze en onbegrijpelijke financiele constructies, om zo hun nationale schuld kunstmatig te verminderen om ervoor te zorgen dat Griekenland in de eurozone kon komen.
  Hoe fout GS ook is, de Grieken zagen de eurootjes al in hun zak glijden en men hoefde alleen maar een deel van de staatsschuld weg te toveren (lees: buiten de controleerbare boeken houden)
  Ik ben helemaal niet zo Amerikaans gezind, hoor, maar als je ze ergens van wilt beschuldigen, dan moeten de bewijzen wel kloppen en niet zomaar uit de duim worden gezogen.

  • admin says:

   U blaast hoog van de toren! De politieke geschiedenis van Griekenland gaat inderdaad terug tot 1822, die van de VS tot 1776. Ik had het evenwel niet over de staatkundige, maar over de cultuurgeschiedenis, vandaar dat ik vermeld dat die van de VS (‘America’, zoals de VS’ers zelf geheel onterecht plegen te zeggen) teruggaat tot de 17de eeuw, toen de Engelse koloniën werden gesticht. De Griekse cultuurgeschiedenis, althans van het huidige Christelijke (Orthodoxe) Griekenland, gaat terug tot minstens de 4de eeuw. Daarna heeft het Oostromeinse of Byzantijnse Rijk het nog kunnen volhouden tot 1453. Toen kwamen de Turken de boel kort en klein slaan. De directe cultuurgeschiedenis van Griekenland is dus heel wat ouder dan die van de VS.

   En die ‘Grieken’ die tekenden voor de financiële constructies van Goldman Sachs, dat waren hoogstens corrupte politici en niet de arme mensen die nu de rekening krijgen gepresenteerd. Maar dat is volgens mij allemaal te lezen in mijn stuk. Niettemin bedankt voor het reageren, al slaat u de plank mis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>