Schurkenstaten

In 1994 werd in de VS, tijdens de ambtsperiode van de echtgenoot van de tegenwoordige minister van Buitenlandse Zaken, een term bedacht voor staten die niet in de ganzenpas liepen van de VS. Er waren vier criteria waaraan een staat moest voldoen om voor de classificatie ‘schurkenstaat’ (rogue state) in aanmerking te komen.

1. De aanschaf of vervaardiging van ‘massavernietigingswapens’

2. Steun aan het terrorisme

3. Mishandeling van de eigen burgers

4. Hevige kritiek op de VS

Als we het laatste criterium even niet laten meetellen, is de VS zelf natuurlijk schurkenstaat nummer één. Dit land heeft de meeste ‘massavernietigingswapens’ en is bovendien het enige land dat die dingen sinds 1945 met enige regelmaat gebruikt. Behalve de atoombommen op Japan ook Agent Orange in Vietnam en verarmd uranium (DU) in Irak, Afghanistan, Kosovo, Servië, Libië en als de tekenen niet bedriegen binnenkort ook in Syrië en Iran. Criterium nummer twee geldt dan eigenlijk niet, want de VS geven niet zozeer steun aan het terrorisme als dat het land zelf wereldkampioen terrorisme is. Met afstand. Het derde criterium gold tot voor kort in iets mindere mate, althans waar het de blanke bevolking betrof. Indianen, zwarten, lichtgetinte immigranten (bijvoorbeeld ‘Hispanic, Non-White’, de term alleen al!) en andere ‘non-Whites’ hadden onevenredig veel te verduren. Maar je moet het de regering van de VS nageven, ze mishandelen en vermoorden vooral burgers van andere landen.

De vredesduif in het Witte Huis maakt tegenwoordig zelfs iedere dinsdag een keuze uit een lijst van te liquideren buitenlanders. Die worden dan kort daarna aan flarden geschoten door drones.

Wie denkt dat het schandalige optreden van de VS een recent verschijnsel is, heeft het bij het verkeerde eind. Ooit was de wereld geschokt toen de wrede experimenten bekend werden die artsen als Dr. Josef Mengele en anderen in Nazi-Duitsland op weerloze gevangenen uitvoerden. Ooit kon men zich troosten met de gedachte dat Mengele en consorten uitzonderingen waren, schurken die de titel arts onwaardig waren. Maar toen de regering van de VS nog luid ach en wee riep vanwege de experimenten van Dr. Mengele, liep er in de VS een collega-crimineel van de nazi ‘Engel des doods’ rond: Dr. John C. Cutler. Deze ‘arts’ experimenteerde op nietsvermoedende gevangenen in New York en zwarten in Alabama, maar ook op honderden argeloze Guatemalteken. Dezen werden ingeënt met syfilis. Cutler overleed vredig in zijn bed, net als zijn collega Mengele.

De regering van de VS heeft inmiddels wel verontschuldigingen aangeboden aan de slachtoffers van hun dokter Mengele in Guatemala.

Maar schadevergoeding is er niet bij. Een VS-rechter heeft een verzoek daartoe van de Guatemalteken onlangs afgewezen. Maar ja, wat kun je ook verwachten van een land dat her en der in de wereld concentratiekampen heeft, dat iedere week een groepje vreemdelingen overhoop knalt en dat zijn nucleaire afval in de vorm van munitie dumpt in andere landen? Om nog maar te zwijgen van de andere schurkenstreken (misdaden) die dat land systematisch begaat.

Wordt het niet eens tijd dat de Nederlandse regering deze ‘bondgenoot’ ter verantwoording roept? Die Rutte kan dat vast wel ginnegappend te berde brengen tijdens een gesprekje met madame Clinton of de procunsul ambassadeur van de VS in Den Haag. O wacht, dat is riskant, want dan zou Nederland de kans lopen te worden gekwalificeerd als ‘schurkenstaat.’

Dat vierde criterium is immers het enige dat de traditionele ‘schurkenstaten’ werkelijk onderscheidt van de VS.

This entry was posted in massamoord, Overpeinzingen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Schurkenstaten

 1. von stauffenberg says:

  En wat dacht u van lobotomie, 40.000 keer toegepast in de V.S. op patiënten en personen met zogenaamd probleemgedrag met name door een zekere Walter Freeman.De zus van John F.Kennedy, Rosemary Kennedy, werd door haar eigen familie uitgeleverd aan zo’n dokter Mengele om lobotomie te ondergaan.Deze experimenten maakten deel uit van het sociaal darwinisme en de eugenetica, een stroming die er van uit gaat dat iedereen die niet voldoet aan het beeld van de ‘übermensch’ inferieur is en heeft lang na WOII voortbestaan in de V.S.Thans zijn dergelijke ‘behandelmethoden’ grotendeels vervangen door chemotherapie, geleid door de pharmamafia die er miljarden aan verdient, ten koste van de patiënten.

 2. timmerark says:

  Geweldig Blog!
  Satire van de hoogste Duikplank.

 3. reinejragolo says:

  “Mishandeling van de eigen burgers”.
  Hoe het vroeger was in de VS weet ik wel maar hoe is het nu?

  • admin says:

   Even koekelen, bijvoorbeeld op Anwar al-Awlaki, Private Manning, Andrew Breitbart, Christopher Bollyn, TSA etc.

  • von stauffenberg says:

   Los van opsluiting of liquidatie van ‘staatsgevaarlijke’ individuen is er in de V.S.ook op grote schaal sprake van politie-terreur [om niets of bijna niets] op straat waarbij vrouwen, minderjarigen en gehandicapten niet worden ontzien.Al 100 procent overmeesterd zijnde worden de slachtoffers getaserd, gemolesteerd of zelfs afgeschoten.Zoekt u maar eens op you tube: ‘Police Brutality 14 year old girl Tasered in the Head’, of: ‘Police Brutality-Total Proof Cops Are Power Tripping’, of: ‘Police brutality-Women Beaten Off Camera’ (zeer schokkend), of: ‘Cop beats inmate untill leg breaks’ enz.enz…………het bewijs is overweldigend.

 4. Of wat te denken van Dr. Maurice Hilleman’s bekentenis:
  http://www.naturalnews.com/033584_Dr_Maurice_Hilleman_SV40.html

 5. reinejragolo says:

  Vertel eens, hoe wordt Manning mishandeld?

 6. reinejragolo says:

  Manning wordt niet mishandeld maar behandeld als een dief die ontvreemde
  militaire stukken publiceert.

  • Joke Mizée says:

   Nou, dat zegt dan wel wat over jou, Reine. Sinds wanneer wordt een dief zo behandeld, en sinds wanneer mag iemand gestraft worden vóór zijn proces?

 7. reinejragolo says:

  Joke, hij wordt toch niet mishandeld?

  • admin says:

   Inderdaad, volgens de criteria die ze tegenwoordig in de VS hanteren is er van mishandeling geen sprake. Het komt neer op systematische vernedering, onthouding van slaap door die man te laten overnachten (naakt) in een helverlichte ruimte. Daar word je al gauw psychotisch van en daarna een psychiatrisch geval. Dat komt nooit meer goed. Het was ook een methode die ze in de USSR hanteerden in de humanere Brjezjnjef-periode. In West-Europa en volgens de criteria van normale mensen is dat gewoon marteling. Ook trouwens volgens de normen die de internationaal worden gehanteerd door bonafide mensenrechtenorganisaties.

   In de VS noemen ze waterboarding (ook populair bij de Gestapo) ook geen marteling zoals normale mensen, maar ‘harde ondervraging’, zoiets als de ‘Zaanse methode’ maar dan met nog wat tandjes erbij. Nee mijn waarde, in de VS leeft men in een andere wereld. Nee, ik vrees toch dat het niet zal lukken over de rug van die arme drommel Manning de schandalige behandeling van gevangenen in de VS wit te wassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>