Zo ver van God en zo dicht bij de VS

‘Pobre Méjico, tan lejos de Dios, y tan cerca de los Estados Unidos’ (Arm Mexico, zo ver van God en zo dicht bij de VS), aldus verzuchtte de Mexicaanse president Porfirio Díaz (1830-1915). Vandaag kun je dichtbij Allah zijn en dichtbij de VS. Vandaag verklaarde het Obamaregime Afghanistan tot ‘belangrijk niet-NATO-bondgenoot’ van de VS.

Of de Afghaanse bevolking daar blij mee mag zijn, is nog maar de vraag. Voor ‘vriendschap’ met de VS moet een hoge prijs worden betaald. Meer dan 100.000 Afghanen hebben al met hun leven moeten betalen. Zopas nog werd een Afghaan aan flarden geschoten door de bemanning van een Apache helicopter. De heldhaftige VS-soldaten, vrienden van de Afghaanse bevolking, zongen daarbij een liedje. Van je vrienden moet je het hebben. Maar het komt mij voor dat je met dergelijke vrienden geen vijanden meer nodig hebt.

Nu verzetten de Afghanen zich nog met bermbommen en andere primitieve wapens, terwijl ze dag in dag uit worden bestookt door drones. Nu moeten ze braaf heroïne produceren die de CIA vervolgens kan exporteren naar Rusland en West-Europa. Nu zijn de Afghanen nog van normaal postuur.

Na nog een aantal jaren vriendschap met de VS zal de bevolking zijn gepacificeerd. Dan zal Afghanistan eruit zien zoals een hedendaags Indianenreservaat in de VS. Werkeloze, veel te dikke mannen hangen er laveloos tegen de gevels of liggen ergens hun roes uit te slapen. Allah zal zijn verruild voor een kitscherig afgodsbeeld van Christus, geheel volgens de esthetische normen van de Pinkstergemeente. Volgevreten Afghaanse pubermeisjes sloffen langs de weg en proberen een beetje te lonken naar de voorbijrijdende toeristen.

Vriendschap met de VS is geen vriendschap. Het is eenrichtingsverkeer.

This entry was posted in Overpeinzingen, Vernielingen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Zo ver van God en zo dicht bij de VS

  1. reinejragolo says:

    Zo dicht bij God in de reactieruimte.

  2. Joke Mizée says:

    Sh*t, ik heb gister nog naar dat nummer zitten luisteren (American Pie, omdat het clipje toevallig op een ander blog voorkwam)… Wat zijn die piloten gestoord, om een liedje te zingen onder het prijsschieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>