Buikriem en knuppel. Gelukkig 2013!

Dit jaar wordt het jaar van de buikriem. Die moet weer een beetje strakker worden aangehaald. Zo slecht zal dat wel niet zijn, zult u zeggen. Velen zijn immers toch te dik. Maar tegen de tijd dat u eindelijk zover bent dat u de straat op gaat om te protesteren, laten we zeggen ergens in april of mei als het iets warmer is, zult u een nog warmer onthaal krijgen van de staatspolitie. Gretig en vol energie zullen de onderbetaalde en uitgebuite staatsagenten op u en uw medeburgers inslaan.

Kijkt u maar naar Griekenland. Sinds 2008, al vijf jaar lang, wordt daar heftig geprotesteerd. Het helpt allemaal niets want wie iets wil veranderen moet dat maar duidelijk maken bij de verkiezingen. Toch? We hebben tenslotte een prima werkend systeem.

Maakt u zich voor uw oude dag geen zorgen. De rijken zullen voldoende afval in de containers deponeren. Er blijft heus genoeg over voor de echte armen, ‘the truly needy’ zoals VS-president Ronald Reagan het zo menselijk en treffend uitdrukte.

We hoeven ook niet meer naar Griekenland. Sowieso te duur inmiddels. Griekenland komt wel naar ons toe. Maar niet in de vorm en op de manier die u vermoedelijk graag zou zien.

O ja, en vergeet u niet straks uw belastingformulier netjes en vooral naar waarheid in te vullen?

This entry was posted in Domheden, Overpeinzingen, Vernielingen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>