Herdenken

Op zondag 24 mei werden in twee ver van elkaar verwijderde landen de slachtoffers van massale moordpartijen herdacht. In Argentinië werden de achtduizend slachtoffers herdacht van het militaire regime dat op 24 mei 1976 aan de macht kwam via een staatsgreep. In Servië werden de tweeëneenhalfduizend doden van de NATO-bombardementen in 1999 herdacht.

Nederland, als ‘bondgenoot’ van de VS, is indirect verantwoordelijk voor de doden van het Argentijnse Videla-regime, en direct verantwoordelijk voor de doden in Servië, waar de heldhaftige ‘Koninklijke Luchtmacht’ ijverig heeft meegebombardeerd. Wie indertijd hiertegen niet heeft geprotesteerd zou je eigenlijk als medeschuldig kunnen beschouwen.

Maar in Nederland houdt iedereen stijf de lippen op elkaar. Natuurlijk, want wie meent anderen de les te kunnen lezen, moet wel zwijgen over zijn eigen daden. Wij hebben het niet geweten. ‘Wir haben es nicht gewusst.’

Wij hebben geen geweten.

This entry was posted in massamoord, Overpeinzingen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Herdenken

 1. reinejragolo says:

  Hadden we dan lijdzaam moeten toezien dat honderdduizenden Kosovaren omkwamen in kampen? Vertel eens hoe we dit hadden moeten voorkomen?

  • admin says:

   De reden om Servië te bombarderen had niets, maar dan ook helemaal niets te maken met de ‘bescherming van Kosovaren,’ maar alles met de wens om de laatste resten Joegoslavië te vernietigen en Servië rijp te maken voor het internationale bankwezen onder neoliberaal regime. Achteraf is gebleken dat al die berichten over ‘schendingen van mensenrechten’ door boze Serven in Kosovo volstrekte flauwekul waren, bedacht door reclamebureaus en spindoctors en braaf de wereld ingestuurd door corrupte media in het ‘Westen.’ Sinds deelname aan die aanval op een vreedzaam land is Nederland een fascistische staat.

   • reinejragolo says:

    De “reclamebureau’s” waren dus de oorzaak dat die honderdduizenden Albanese Kosovaren op de vlucht zijn geslagen.
    En wij, fascisten, hebben dat allemaal voor zoete koek geslikt.
    Heb je medestanders, behoudens de oosters-orthodoxen, die jouw visie delen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>