Het voorbeeld van Mussolini

Enkele dagen geleden zijn de spaarrekeningen van Cypriotische banken geplunderd door een groep dieven, die zich in het dagelijks leven als keurige, respectabele lui proberen voor te doen. Met dat soort mensen moet je altijd ontzettend oppassen. Terwijl ze vriendelijk met je staan te praten verdwijnt hun hand in jouw binnenzak. Ze stelen gewoon met een stalen gezicht je portefeuille!

Het Cypriotische voorval is natuurlijk niet de enige keer in de geschiedenis dat politici en bankiers de gewone burger bestelen.

Jeroen Dijsselbloem, zijn corrupte vriendin Christine Lagarde en de aartsoplichters van de EU-commissie en de ECB volgden het voorbeeld van de bekende Italiaanse politicus Benito Mussolini.

In 1935 vroeg hij het Italiaanse volk om juwelen en kunstvoorwerpen van goud en zilver in te leveren bij de staat. Miljoenen Italianen gaven gehoor aan deze oproep. Velen durfden niet achter te blijven en rukten zelfs de trouwring van hun vinger. Zo werd in totaal 37 ton goud binnengeharkt, waarvan de waarde tegen de nu geldende prijs omstreeks 1,5 miljard euro zou zijn.

Maar Dijsselbloem en zijn makkers maken het nog bonter. Mussolini moest nog een dringend beroep doen op zijn landgenoten. Dijsselbloem en consorten hebben eerst het contante geldverkeer zowat illegaal gemaakt en vervolgens gewoon de banken gesloten om gemakkelijker te kunnen stelen. Daarvan had Mussolini alleen maar kunnen dromen.

Dat heet vooruitgang!

This entry was posted in Drieste acties, Gelijkenissen, Overpeinzingen, Verleidingen van de macht and tagged , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Het voorbeeld van Mussolini

 1. reinejragolo says:

  Wat stel je voor om het gat in Cyprus te dichten?

  • admin says:

   Ik ben geen geldkundige en ik heb ook geen inzage in de rekeningen en andere financiële papieren. Dat geldt trouwens voor iedereen. Die Cyprus-zaak lijkt mij echter geheel buiten proporties opgeblazen. Reeds in 2011 werden de staatsobligaties door de ECB met de helft afgewaardeerd. Inzet in de hele affaire is volgens mij niet meer en niet minder dan de beheersing van de olie- en gasvoorraden in het Oostelijk Middellandse Zeebekken. Geldt ook voor de behandeling van Griekenland. En het heeft dus ook te maken met de vastberadenheid van de VS om die voorraden te beheren en Rusland te weren. De hele Cyprusoperatie maskeert dat. Ja, op het laatst kwam dit heel voorzichtig op de proppen, maa verder: een en al rookgordijn. Maar wel met als resultaat de diefstal van de spaargelden van gewone Cyprioten.

   • Joke Mizée says:

    Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Energy_Triangle.
    Over opblazen en rook gesproken, remember die explosie die in 2011 de Vasilikos energiecentrale verwoestte? Sindsdien verkeert de Cypriotische economie in vrije val. (Het kwam zogenaamd omdat op de nabij gelegen marinebasis containers met buskruit waren ontploft, maar dat is een vrij onwaarschijnlijk verhaal.)

    • admin says:

     Zie ook het bericht op KLeintje Muurkrant van vandaag:
     Cypriotica (6)

     donderdag 28 maart 2013
     Wij zijn niet alleen. Van meet af aan hebben wij gekraaid dat het hele gedreutel rond Griekenland en vooral Cyprus over niets anders ging dan de olie en het gas dat onder het oostelijk deel van de Middellandse Zee is aangetroffen. Met name door Noble Energy, waarvan het o zo democratisch ingestelde echtpaar Clinton zo’n lekker pakketje aandelen heeft. De mainstream kwam wat later met dit stinkende onderwerp aankakken. Toen het niet langer beheersbaar was.
     Dat we bij onze berichtgeving hier en daar belangrijke details hebben gemist en de mainstream ons passeerde was onvermijdelijk. Zij zijn groot en wij zijn klein. Maar we hebben altijd onze followers nog. Moet je dit eens lezen:

     “De New York Times bericht vandaag dat Brussel in 2011 besloot om de waarde van de Cyperse staatsobligaties te halveren, waardoor dit eiland direct miljarden euro’s armer was. Nu blijken, volgens reeds bestaande publikaties van Noble Energy, in 2011 de zeer waardevolle gas- en olievelden ten zuiden van Cyprus ontdekt te zijn. Het is niet erg waarschijnlijk dat een land met een reeds gehalveerd budget deze velden kan gaan exploiteren, maar om de hoek dreigde nog een ander gevaar; Het op dit eiland gestalde russische geld.
     Wat als de russen nu het Levantijns veld gaan ontginnen en daardoor ineens de grootste gasvelden van Europa volledig in handen hebben? Kan niet natuurlijk, zo zal men in Brussel gedacht hebben. Dus even een financieele crisis creeren om de russische investeerders buiten de deur te houden. En laat het dan maar aan Israel en de amerikanen over om Europa vervolgens van gas te voorzien. Zo te zien heeft men alles in Brussel nu keurig voor elkaar.”

     Bedankt Rob. Stay tuned.

 2. reinejragolo says:

  Je schrijft als een Dagobert Duck die geen belasting wil betalen.

  • admin says:

   Belasting? Dertig procent afpakken van iemands spaartegoed? Daarover IS al belasting betaald.

 3. reinejragolo says:

  Een gewone Cyprioot heeft geen ton op de bank. Die heeft al 30 jaar een afzichtelijk huis met veel betonijzer op het dak zodat hij geen WOZ hoeft te betalen.

  • admin says:

   Veel hardwerkende Cyprioten (advocaten, artsen, architecten, ondernemers, etc.), die zijn er namelijk ook (!), van wie velen met meer dan 100.000 euri spaargeld op de bank, hebben alles of bijna alles verloren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>