Rijksmuseum, rijkspropaganda

Na tien jaar timmeren en verbouwen heeft het Rijksmuseum eindelijk zijn poorten weer kunnen openen. Gelukkig is dat nèt twee weken voor de aangekondigde troonswisseling. Je zou bijna denken dat het allemaal opzet is geweest om de verbouwing zo lang te laten duren. Het kan bijna niet anders dan dat de opening bewust bijna samenvalt met de troonswisseling. Op die manier konden de feestelijkheden in verband met de opening fungeren als een soort generale repetitie voor het evenement van 30 april. Ruim tienduizend man van de ‘nationale politie’ komen dan naar Amsterdam om ervoor te zorgen dat niemand het vorstelijk paar een haar kan krenken of zelfs maar in de buurt kan komen.

Er wordt alles aan gedaan om duidelijk te maken dat het geen zin heeft zich te verzetten tegen de machtswisseling, danwel tegen de persoon van de troonopvolger en diens buitenlandse echtgenote.

Wie zich verzet tegen de ‘Oranjes,’ of het nu de originele zijn, zoals Willem van Oranje en zijn nageslacht (uitgestorven in 1702), of tegen de wat minder kleurechte variant die sinds 1813 in Nederland de dienst uitmaakt, is eigenlijk niet goed bij zijn hoofd. Dat is althans de subliminale boodschap van bijna al het nieuws dat dagelijks in steeds heviger vorm en met steeds grotere frequentie over de hoofden van de Nederlandse bevolking wordt uitgestort. Iemand die geen orangist is, moet wel gek zijn of levensmoe.

Zo iemand verdient het te worden gelyncht door een woedende menigte. Dat althans was het lot van de gebroeders De Witt, die in 1672 door het Haagse grauw werden gefileerd, op instigatie van de laatste ‘echte’ Oranje, stadhouder Willem III.

Dát is de boodschap van de nieuwe website van het vernieuwde Rijksmuseum. Daar prijken de lijken van de geslachte gebroeders Johan en Cornelis De Witt tussen de portretten van Piet Heyn, Hugo de Groot, Frederik Hendrik, Michiel de Ruyter, Willem III, Willem V, Herman Willem Daendels en Koning Willem I. Denkt u vooral niet dat het Rijksmuseum geen ander portret had van Johan de Witt. Dat hebben ze namelijk wèl. Ook van Cornelis de Witt.

Een duidelijker signaal kan niet worden gegeven aan republikeinen en aan al die anderen die geen enthousiasme kunnen opbrengen voor de zoon en de schoondochter van Mevrouw von Amsberg.

Je zou toch zeggen dat een waarlijk ‘populaire’ monarchie zich niet hoeft te beschermen met dit soort macabere dreigementen. Zou die populariteit dan toch niet zo groot zijn?

This entry was posted in Domheden, Drieste acties and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rijksmuseum, rijkspropaganda

  1. von stauffenberg says:

    Moord op de gebroeders de Witt zorgvuldig voorbereid: ‘Het was een complot van vooraanstaande figuren uit de omgeving van prins Willem III dat in de voorgaande dagen zorgvuldig was voorbereid’. http://historiek.net/overige/8279-moord-op-gebroeders-de-witt-zorgvuldig-voorbereid Moordenaars en lijkschenders gebroeders de Witt werden nooit veroordeeld. De situatie lijkt na eeuwen onveranderd, het nederlandse volk viert koningsdag en gaat dus accoord met de orange-deelname aan terroristische bomaanslagen-organisatie Bilderberg.

  2. von stauffenberg says:

    Wat is dit nu? Bea neemt afscheid met diner in het RIJKSMUSEUM in een zaal met de schilderijen van het Melkmeisje, het echtpaar Massa en de Nachtwacht. Neemt ze dus niet plaats onder het schilderij van de gefileerde gebroeders? http://www.nu.nl/algemeen/3410538/beatrix-neemt-afscheid-met-diner-in-rijksmuseum.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>