Holle woorden

Er is de afgelopen decennia heel wat gesproken over democratie. Ik geloof dat er weinig staten zijn op de wereld die zichzelf niet democratisch noemen. Geen enkele politicus wil toegeven dat hij geen enthousiast belijder is van democratische beginselen. Hoe machtiger een politicus, des te luider zijn bewering democraat te zijn. In feite is het begrip volkomen inhoudsloos geworden. Niettemin gaan de bewoners van ‘Westerse’ staten er prat op, een echt democratisch bestel te hebben. Uit naam van het verheven ideaal van de democratie hebben ‘Westerse’ staten de afgelopen decennia overal ter wereld te pas en te onpas militair ingegrepen.

Volgens ‘Westerse’ politici (die zich tegenwoordig graag zonder veel historisch besef ‘leider’ noemen), is Syrië geen democratie. Die moet er dus komen, vindt bijvoorbeeld ‘Führer’ Obama, bijgestaan door ‘Duce’ Cameron en ‘Conducator’ Hollande, en al die andere ‘Poglavniki’ en ‘Líderes’ in de democratische ‘Westerse’ landen.

Die democratie moet en zal er komen daar in Syrië, of de Syriërs dat nu willen of niet, en of ze nu wel of niet tevreden zijn met Assad. Doet niet ter zake, want het ‘Westen’ heeft bepaald dat Syrië geen democratie is en daarom democratisch moet worden. Liefst natuurlijk goedschiks, via een ‘kleurenrevolutie’ volgens het recept van de National Endowment for Democracy, het State Department en allerlei door de filantroop George Soros gestiekte clubs. Wat voor Servië, Georgië, de Oekraïne en later tijdens de ‘Arabische lente’ heeft gewerkt, werkte echter niet in Syrië.

Wat nu? Dan maar 40.000 moordlustige en gedrogeerde buitenlandse huurlingen vermommen als vrijheidsstrijders en loslaten op de Syrische bevolking. Maar na twee jaar is Assad nog altijd niet verdreven!

Dan maar een militaire staatsgreep op touw zetten. Leve de democratie!

This entry was posted in Creatieve oplossingen, Domheden, Drieste acties and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>