Nu ook opstand in Paraguay

Gisteren gingen in de hoofdstad Asunción duizenden Paraguayers de straat op om net als hun Braziliaanse buren te demonstreren tegen corruptie en machtsmisbruik. Met andere woorden, net als de Brazilianen, Turken, Duitsers (Frankfurt) en VS’ers (Occupy Wall Street), uitten zij hun verlangen naar een werkelijk democratisch bestel, waarin ook echt naar de burgers wordt geluisterd.Woedend zijn de mensen, ook dus nu in Paraguay. Een van de demonstranten hield een groot vel papier omhoog, waarop stond ‘SENARRATAS + DIPUCHORROS = MIERDA’, hetgeen ongeveer betekent: ‘de ratten in de Senaat en de dieven in het Huis van Afgevaardigden zijn gespuis’. Velen droegen Guy Fawkes-maskers en velen staken hun middelvinger op: zó denken veel Paraguayers over hun politici.

Vermoedelijk denken veel Nederlanders er ongeveer ook zo over, maar ze zijn te laf om de straat op te gaan. Zal misschien wel iets met het weer te maken hebben. Hoewel, het is nu winter in Paraguay en het kan er dan behoorlijk fris zijn, vooral ‘s avonds.

This entry was posted in Drieste acties and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Nu ook opstand in Paraguay

  1. riksu says:

    Het komt hier ook nog wel zover en dan is het hek van de dam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>