Collaboratie, nieuwe stijl

Zojuist een glimp opgevangen op de televisie van een meisje dat enthousiast vertelde over de zegeningen van de vrije markt en een pleidooi hield voor een vrijhandelszone met de VS. Dat meisje heette Marietje Schaake. Zelden iemand zo naïef horen kwebbelen. Even opgezocht wat dat meisje allemaal had gedaan. Toen verbaasde me haar enthousiasme voor de USSA iets minder: adviseuse van de VS-proconsul in Nederland (meestal ambassadeur genoemd), sociologie gestudeerd, de hemel in geprezen door de Wall Street Journal, mede-uitvoerster van de neokoloniale agenda van de VS in het voormalige Joegoslavië, lid van een clubje dat namens de VS het op Iran heeft gemunt, stage gelopen bij het Kangaroo Court in Den Haag dat namens de VS wraak neemt op tegenstanders van de VS in het voormalige Joegoslavië.

Marietje Schaake is lid van het Europese parlement voor D’66, de partij van grootheden als Thom de Graaff en Winnie Sorgdrager. Marietje is ook een dienares van de VS, het land waarvan de president elke dinsdag (dus ook morgen weer) kruisjes zet op een lijst van namen. Dat zijn dan de mensen die in de loop van de week aan flarden worden geschoten door drones. Die Obama is een ordinaire crimineel, een oorlogsmisdadiger. Net zo’n schurk als zijn voorganger Bush II. Die weer net zo’n boef was als Bill Clinton en zijn pappie Bush I. De VS is niets meer en niets minder dan een ordinaire, maar levensgevaarlijke schurkenstaat.

Met dat soort landen voer je geen onderhandelingen. Met de VS valt namelijk niet te onderhandelen, zoals je ook met de maffia niet kunt onderhandelen. Een handelsverdrag met de VS? Hoe dom kun je zijn? Wie denkt dat de VS ooit maar een concessie zullen doen aan de bende collaborateurs in Brussel, moet zich toch eens laten nakijken.

Ooit werd het in Nederland als onfatsoenlijk beschouwd om je in te laten met schurken als Francisco Franco, Pol Pot, Idi Amin, Jorge Videla en Augusto Pinochet. Obama is geen haar beter. Maar vanuit een soort omgekeerd racisme krijgt die man schouderklopjes en nobelprijzen. Voor Marietje Schaake is hij een held.

This entry was posted in Domheden, Het ligt toch anders, Overpeinzingen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>