Een minister liegt niet…

Volgens de altijd betrouwbare Nederlandse en internationale pers, heeft de Syrische regering op 21 augustus een gasaanval uitgevoerd op ‘onschuldige burgers’, waarbij meer dan 1700 personen zouden zijn gedood. Die aanval vond plaats kort nadat een delegatie van de VN in Syrië was gearriveerd om onderzoek te doen naar de ‘burgeroorlog’ die daar al ruim tweeëneenhalf woedt. De Limburgse minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans (de man die zijn talen zo goed spreekt), was ‘woedend’ en ‘verontrust’, eiste een onderzoek van de VN, en was verbolgen dat Rusland en China een besluit van de Veiligheidsraad met hun veto onderuit hadden gehaald.

Je vraagt je toch af waarom zo’n Timmermans zo reageert. Toegegeven, het is wel een politicus, maar toch, ook van een politicus mag je af en toe wel wat eerlijkheid en intelligentie (liefst beide) verwachten.

Die gasaanval is een puur verzinsel. Reeds de dag vantevoren, op 20 augustus stond het youtube-filmpje met de slachtoffertjes online. En die Assad, die weet toch ook wel dat Obomba en zijn knechten in Den Haag staan te trappelen van ongeduld om weer een humanitaire oorlog te beginnen? Net als in Libië en Afghanistan. Assad weet dat dondersgoed en zou dus zeker niet uitgerekend op de dag dat een VN-delegatie eens een kijkje komt nemen, met gifgas gaan strooien, denkt u ook niet? Die hele zaak stinkt aan alle kanten, maar daarover zult u in de Nederlandse pers niets lezen. Ook het journaal van de Nederlandse staatstelevisie zal u niets vertellen over de ware toedracht.


This entry was posted in Domheden, Drieste acties, Het ligt toch anders and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Een minister liegt niet…

 1. Roberto la Verita says:

  Hoe was de berichtgeving zo’n 2 1/2 geleden ook alweer?
  Oh ja,men was bang dat bepaalde wapens in verkeerde handen zouden vallen,
  En kan dat dan niet gebeurd zijn?En bovendien daar waar die wapens gebruikt zijn,daar zaten toch die opstandelingen(of hoe je ze verder wilt noemen),hoe zit het met de slachtoffers onder hun gelederen?Ik heb ze in ieder geval NIET gezien,terwijl ze er toch zouden moeten zijn.Maar het westen moet een excuus hebben om Syrie te bevrijden,of te bezetten (het is maar hoe je het bekijkt)en bovendien,het leid de mensen hier aardig van onze problemen af,maw we moeten de crisis maar even vergeten.Ik zou zeggen”lang leve de vrijheid”of wat er voor door moet gaan.

  Roberto

 2. riksu says:

  Hebben we in NL wel ministers die de waarheid kennen en spreken?

 3. Joke Mizée says:

  @Hans: Weet je dat zeker, met die datums? Toch schijnt er een gifgasaanval te hebben plaatsgevonden, AzG bevestigt dat verhaal.

  Ik vraag me af hoe het verhaal over ‘onze’ glycol-leveranties* in het plaatje past. Volgens dat verhaal is het spul geleverd aan de regering aldaar – maar zoals Roberto al opmerkte, kan het van eigenaar verwisseld zijn. Alleen het gedeelte dat de Amerikanen zich zo bezorgd over het goedje hebben getoond, kan ik moeilijk plaatsen.
  (* http://www.vn.nl/Archief/Politiek/Artikel-Politiek/Verbazing-over-Nederlandse-export-van-chemicalien.htm)

  • admin says:

   Ik heb die gegevens van Reseau Voltaire, doorgaans uiterst betrouwbaar. Dat is ook een site die altijd rectificaties plaatst in geval ze zich vergissen. Vandaar dat ik veel waarde hecht aan hun berichtgeving. Ik adviseer ook naar het bericht op Kleintje Muurkrant:

   Valse vlag (27)

   woensdag 6 februari 2013
   Een mailtje van 24 december vorig jaar:

   “Phil, we hebben een nieuw aanbod. Het gaat weer over Syrië. De luitjes uit Qatar wapperen met een leuke deal en ze zweren dat het idee door Washington is goedgekeurd. We moeten aan Homs een CW leveren met een Russische g-granaat uit Libië van dezelfde soort die Assad waarschijnlijk ook heeft. Dan willen ze dat we een video maken met ons Oekraïens personeel dat Russisch spreekt. Eeerlijk gezegd vind ik het niet zo’n goed idee, maar de voor gestelde bedragen zijn enorm. Wat denk jij?”.

   Bovenstaand rebusmailtje was afkomstig van ene David Goulding. Een hoge mieter bij Britam, een Britse wapenhandel met warme contacten bij het Britse ministerie van Defensie. Gericht aan Phil Doughty, een collegamieter bij het bedrijf.
   CW staat voor Chemisch Wapen en een g-granaat bevat gifgas. De plot is duidelijk: Qatar heeft er een lieve duit voor over als er in Homs een giftig cocktailtje tot ontploffing wordt gebracht met als ondersteunend bewijs een videootje van “Russische” kloothommels die Assad heeft ingehuurd om die verrekte rebellen mores te leren. Dat videootje moet dan ergens buiten Syrië geschoten worden, ergens op een desolate plek die overeenkomsten met Homs vertoont. Als de operatie eenmaal achter de rug is, kunnen Obomba en zijn Brusselse makkers erop wijzen dat ze militair zouden ingrijpen als Assad met chemische en/of biologische wapen aan het jongleren gaat. En trekken ten aanval. Onbespoten appeltje, vrij uitloopeitje. Het is (nog) niet gebeurd. Maar je hebt geen specsaver nodig om te zien met welk schorem we te maken hebben. Stay tuned.

 4. ReggieRoning says:

  Het nieuws over de plot stond twee dagen op MailOnline waarna het er af gehaald is zonder een verklaring waarom. Via het webarchief is het nog in te zien:
  http://tinyurl.com/l9cscbb

  Overigens schreef de krant Le Figaro dat Israël en Amerika op 17 Augustus een commando unit van 300 man en twee dagen later weer een unit Syrië hebben binnengeloods. De timing van het geheel geeft te denken:
  http://www.lefigaro.fr/international/2013/08/22/01003-20130822ARTFIG00438-syrie-l-operation-anti-assad-a-commence.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>