Citeren

Er is heel wat te doen om het ontwerp dat het Nederlandse architectenbureau MVRDV heeft gemaakt voor een gebouw in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Het ontwerp doet denken aan de WTC-torens in New York vlak voordat zij in 2001 voor het oog van de wereld instortten.

Volgens allerlei zeurpieten, vooral in de VS (en dus braaf nageaapt door laffe hypocrieten in Europa en elders), getuigt het ontwerp van weinig eerbied tegenover de vele slachtoffers van de WTC-ramp.

In de beeldende kunst, en daartoe behoort ook de architectuur, heet wat MVRDV doet ‘citeren’. Dat is algemeen aanvaard en er is niets mis mee.

Al dat gepiep over de ‘Twin Towers’ en respect en zo, volgens mij toont het alleen maar aan, dat de ware toedracht wordt afgedekt door de regering van de VS en haar handlangers in de pers. Door anderen moreel onder druk te zetten om NIET te refereren aan iets wat met de WTC-torens heeft te maken, door bijvoorbeeld indertijd druk uit toe oefenen op carnavalsverenigingen om GEEN Osama-maskers toe te laten, wordt in feite de herinnering en de verwijzing naar de ramp van 2001 gemonopoliseerd en dus gemanipuleerd.

This entry was posted in Overpeinzingen and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Citeren

  1. Wllm Kalb says:

    Interessant gebouw. Ze moeten niet zeuren daar in de VS.

  2. Selma says:

    Ach ach, het is de kift, alle landen met grootheidswaanzin willen zo’n hoge erectie.
    Hoog, hoger, hoogst. Hoogmoed is voor de val gekomen in de VS (hoe gruwelijk het ook is), en nu zal zo’n landje daar driehoogachter in Azië het hoogste gebouw ter wereld neer gaan zetten. Dat zet kwaad bloed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>