Pax Americana

Het is bijna 2012 en voorlopig heeft de NATO nog geen ‘humanitaire oorlog’ ontketend tegen Syrië. Zo’n oorlog ter bescherming van de burgers in het verre Syrië staat overigens wel op het programma. Vermoedelijk is het begin om budgettaire redenen uitgesteld. Ook de NATO moet natuurlijk rekening houden met boekhoudkundige regels, hoezeer de nobele NATO-krijgers ook staan te popelen om hun humanitaire bommen af te werpen. Dat daarbij, net als in Libië, onschuldigen bij bosjes zullen sterven, is helaas onvermijdelijk. De vrede heeft tenslotte een prijs, nietwaar?

Het is natuurlijk geen geheim dat de NATO niet meer is dan een instrument van de VS-politiek. Wie werkelijk meent dat NATO-leden als Luxemburg, België of Nederland ook maar IETS te vertellen hebben, moet toch dringend zijn hersens eens laten nakijken.

De NATO is slechts leverancier van huurlingen, die met in de VS (tegen een veel te hoge prijs) aangeschafte wapens de doelen van de VS proberen te realiseren. Het is een soort club van ‘bondgenoten’, vergelijkbaar met de bondgenoten van de Romeinen indertijd.

De NATO is essentieel voor het vestigen van de zogenaamde Pax Americana, de ijzeren wurggreep waarmee de VS hun vazalstaten en protectoraten eronder houden.

En zoals wij indertijd leerden op school: wat voor de Romeinen vrede was, betekende doorgaans dood en verderf voor alle anderen. Wat de VS vrede noemen betekent dood en verderf voor de rest van de wereld.

This entry was posted in Overpeinzingen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pax Americana

  1. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg says:

    Fighting for peace is like fucking for virginity…
    En– maar dat zeg al sinds 1990–we moeten accuut uit de nato
    De formele reden was tegenhanger warschaupact–en dat bestaat niet meer.

    het is triest, maar met dergelijk gedrag van USA heeft Rusland een leider als poetin hard nodig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>