Mensenlevens

Er zijn weer heel wat krokodillentranen geplengd de afgelopen weken. Over een bus met Belgische en Nederlandse scholieren. Over een paar doodgeschoten scholieren in Toulouse. Joodse scholieren. Kortom, er is weer heel wat afgejammerd. Ik doel hier natuurlijk niet op de ouders en nabestaanden van de slachtoffers, maar op de pers, de radio, de TV en politieke opportunisten, van Sarkozy tot Beatrix en van Albert tot Di Rupo.

Sinds de verovering en kolonisatie van Irak door de VS en de ‘Coalition of the Willing’ zijn er meer dan een miljoen mensen afgeslacht. Onder hen honderdduizenden kinderen. In Libië heeft de NATO scholen gebombardeerd net zoals Israel scholen met kinderen bombardeert in de Gazastrook. In een gemiddelde week in Afghanistan en het aangrenzende Pakistan helpen de VS en de NATO minstens ook een handjevol schoolkinderen naar de andere wereld.

Gek toch dat je daarover nooit iemand hoort klagen. Geen gepiep, geen gehuil, geen gejammer, niets. Althans niet in het ‘Westen.’ Het wanhopige en radeloze gehuil van de ouders en nabestaanden van de slachtoffers wordt in het ‘Westen’ niet gehoord. Hier dus ook geen minuut stilte, geen openbare rouwdienst, geen verklaringen van de regering.

Alleen de levens van kinderen in landen als België, Nederland en Frankrijk tellen. De levens van Afghaanse, Pakistaanse, Iraakse, Libische en Palestijnse schoolkinderen tellen niet. Die van hun ouders trouwens ook niet. Het lijkt wel racisme.

This entry was posted in Gelijkenissen, massamoord, Overpeinzingen and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Mensenlevens

 1. Reine jRagolo says:

  Wie zegt dat het leven van Afghaanse, Pakistaanse, Iraakse, Libische en Palestijnse
  schoolkinderen niet telt?

  • admin says:

   Die levens tellen niet. Althans voor de Nederlandse en Belgische regering en media. Het bewijs wordt dagelijks geleverd.

 2. Israel heeft nooit een school gebombardeerd. Het waren Palestijnen die een Israelische schoolklas hebben uitgemoord. Waarom zo liegen?

  • Israël heeft een halve stad gebombardeerd. Bijna een heel land ingepikt en het volk in een hoek gedreven en er een muur omheen gebouwd.

  • admin says:

   Volgens de Guardian heeft Israel in 2009 twee scholen in de Gazastrook gebombardeerd. Hierbij kwamen 40 mensen om het leven. Waarom meteen zo schelden en piepen? Zie de waarheid eens onder ogen! (http://www.guardian.co.uk/world/2009/jan/07/gaza-israel-obama)

   • Kijk nog eens goed. Dit is later herroepen. De bommen vielen naast op maar naast de school, op een plek waar terroristen mortieren aan het afschieten waren. De oorlogsmisdaad van het gebruiken van burgers als menselijk schild.

    Hamas gebruikt de eigen doden als wapren:
    http://likud.nl/2011/10/burgers-als-menselijke-schilden-anja-meulenbelt-ontmaskerd-oorlogsmisdaad-hamas-burgers-slachtoffers/

     • admin says:

      Waarde info@likud.nl

      Waarom probeert u met alle macht steeds te bewijzen dat de Israëlische strijdkrachten niets verkeerds doen? Is het soms per definitie onmogelijk voor de Israëlische strijdkrachten om vergissingen te begaan, of opzettelijk iets te doen wat niet mag volgens het oorlogsrecht? Dat zou dan een uitzondering zijn en een unicum in de geschiedenis der mensheid, want ALLE strijdkrachten ter wereld doen dat. Al duizenden jaren ook vóór de Geneefse conventies. Oorlog is nu eenmaal zo. Niemand is brandschoon. Alleen in Hollywoodfilms zijn de goeden perfect en lelieblank en de kwaden absoluut kwaad en inktzwart. En u gaat mij niet wijsmaken dat Israël de hoofdrol speelt in een Hollywoodfilm.

      Mijn advies aan u: ga praten met die mensen. Sluit vrede. Het is zoals de Fransen 200 jaar geleden al wisten: ‘met een bajonet kun je alles doen, behalve erop zitten.’ Die wijsheid zou ik maar eens ter harte nemen.

      Hier nog een linkje: http://www.mcclatchydc.com/2009/01/27/60853/israeli-troops-killed-gaza-children.html

      Een beetje minder sacrosanct gejammer en gehakketak graag en iets meer openheid, eerlijkheid en echte argumenten. Dat mag van een serieuze organisatie toch wel worden verwacht? O ja en wat betreft allerlei teksten: ‘tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.’

     • Arjan Fernhout says:

      @ Likoed
      U kunt uw propagandistische geklaag volhouden totdat u achterover valt en sommigen in Nederland zullen daar misschien nog intrappen, maar elke insider weet dat Hamas gesteund en gefaciliteerd werd door rechtse facties in Israël lang na het schrijven van het manifest in 1988. De joodse academici van van mondoweiss.net en sommigen die daar reageren hebben een encyclopedische kennis over de gebeurtenissen tot ver terug in de geschiedenis en zijn daarnaast expert op het gebied van Internationaal Recht. Zo wordt daar het handvest van Hamas als gelijkwaardig gezien met datgene wat geschreven staat in het Likud platform. Likud zal altijd vast blijven houden aan de Jordaan als oostgrens van Israël en wie nu wie probeert te verdrijven is wel duidelijk. Likud heeft alles hooguit wat netter opgeschreven.Dan is er nog het document Cast Lead van Breaking the Silence met getuigenissen van soldaten en u mag drie keer raden waarmee dit document begint … inderdaad … :human shields. Het IDF stuurde gedurende die slachtpartij Palestijnen voor zich uit wanneer men vreesde dat er ergens mijnen lagen of stuurde ze huizen binnen waar men strijders verwachtte met de boodschap dat het huis zou worden opgeblazen. De PA is nu lid van UNESCO en hoeft slechts het Statuut van Rome te ondertekenen om Israël aan te klagen voor oorlogsmisdaden bij het ICC. Dat Goldstone-rapport verdwijnt echt niet. Oh ja, u heeft de VPRO weten te bewegen om een kaartje van internet te halen. Die kaart kunnen we missen, maar van mij krijgt u een interactieve map over wat er echt op de Westbank gebeurt. Van B’Tselem:

      http://www.btselem.org/map

 3. En toch, het zal je kind maar wezen. Maar inderdaad, net voor het busongeluk gebeurde, hoorde ik op het nieuws, dat ergens een veerboot gezonken was met minstens 200 mensen aan boord. Weet niet precies meer waar. Er waren een paar mensen gered. Vlak daarna kwam het nieuws van die bus en ik heb helemaal nergens meer iets gehoord over die veerboot.

 4. Reine jRagolo says:

  Hamas is wel de enige die toegeeft schoolkinderen te bombarderen.
  Dat dan weer wel.

 5. @Admin

  Wij beweren nergens dat het Israelische leger geen fouten maakt. Wij beweren wel dat het nooit welbewust burgers als doel uit kiest. Alle acties zijn gericht op strijders, waarbij helaas soms onschuldigen getroffen worden. Dat heet zelfverdediging.

  Dit in tegenstelling tot de Palestijnen, waar het precies omgekeerd is. Zij proberen juist welbewust burgers te doden, liefst kinderen. Dat heet terreur.

  • admin says:

   Waarde info@likud.nl

   Het spijt mij, maar uw woorden overtuigen niet. In uw ogen zijn blijkbaar de vijanden van Israël het absolute kwaad. Zo simpel liggen de zaken niet. Gooi dan geen bommen op die Palestijnen. Zelfverdediging! Tegen een paar armetierige proppenschieters.

   Ga toch praten en sluit vrede. Voor uw eigen bestwil en die van het Nabije Oosten (om van de rest van de wereld niet te spreken).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>