Cognitieve dissonantie

Veel mensen kunnen nog altijd niet geloven dat de wereld drastisch en onherkenbaar aan het veranderen is. Uit de ruïnes van de kernreactoren in Fukushima komen meer dan een jaar na de tsunami nog altijd grote hoeveelheden radioactief materiaal de atmosfeer in. Niemand die u waarschuwt of er iets aan doet, terwijl wanneer er in Lutjebroek ook maar een gram asbest in het milieu dreigt te komen, een heel rampenplan in werking wordt gezet.

De bankensector in Europa is de ondergang nabij. De VS lijken toch hun nieuwe oorlog (‘nice little war’, zijn ze dol op daar in de VS) te krijgen in Syrië nu er, heel opportuun een Turkse straaljager uit de lucht is geschoten. En Israël staat te popelen om een eigen holocaust te ontketenen in Iran.

We lijken wel gekke koeien. Of eenden.

‘Heb je dat gelezen van die gekke koeien?’

‘Tja, ‘t is maar goed dat we eenden zijn.’

(Van de Chileense tekenaar Alberto Montt)

This entry was posted in Domheden, Overpeinzingen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Cognitieve dissonantie

 1. reinejragolo says:

  Het effectieve neerschieten van een straaljager geeft je te denken hoe belangrijk de huurlingen zijn om de Assadclan te verdrijven.

  • admin says:

   Dat klopt. De meeste Syriërs willen geen inmenging van buiten, geen huurlingen en geen moslimbroederschap. Vandaar die door de VS, NATO en GCC gefinancierde moordcommando’s.

  • timmerark says:

   Je weet het niet. Wie gaf het bevel? Waarom? Misschien wel iemand uit de luchtmacht/legerkring die zo Assad weg wil jagen.
   Je kunt beter afwachten om te zien wat er gebeurt dan de duiders te lezen. Ze slaan er hun armmoedige slag naar, pretenderen iets te weten, het einig wat ze weten is haat en daar kom je niet veel verder mee.

   • Joke Mizée says:

    Wat maakt het uit of het opzet was of een ongelukje? In beide gevallen is het een opportune situatie – in geval van opzet is het alleen een graadje erger. Als we kijken naar ‘wat er gebeurt’ dan zien we agenda’s die zich ontvouwen, maar dat verandert niets aan de feiten die er liggen.

    De Turkse minister van BuZa staat op het standpunt dat Syrië niks fout heeft gedaan aangezien het op hun grondgebied plaatsvond. Erdogan echter schreeuwt moord en brand dat als er 1 NATO-lid wordt aangevallen, de anderen zich ware musketiers moeten tonen. Welke redenatie vind je nou het meest logisch?

    • admin says:

     En onderwijl bombardeert de Turkse luchtmacht ‘Koerdische stellingen’, maar geen haan die ernaar kraait.

   • admin says:

    Voor de goede orde: er wordt hier geen schuttingtaal gebruikt. Reacties die beledigend zijn, smadelijk, of ongefundeerde beschuldigingen van strafbaar gedrag bevatten, worden verwijderd.

 2. Sjors says:

  Het hele Syrie-verhaal is een door de CIA inelkaar gedraaide campagne ‘regime change’ zoals we er al tientallen hebben gezien.

  Downed jet was flying with another plane: CHP deputy
  http://www.hurriyetdailynews.com/Default.aspx?pageID=238&nID=24217&NewsCatID=338

 3. Het zou een bevoorrading of versterkingsvlucht kunnen zijn. Een (derde dan!) vliegtuig van het type CASA is ook beschoten net nadat een F-4 neergehaald was. Die jets zouden CASA begeleidt kunnen hebben. We weten immers dat de NATO landen ook opereren in Syrië, komen er op tv voor uit, en er moet toch van alles bevoorraad worden. V a n A l l e s !

  • admin says:

   Wat een aardige foto. Wie heeft de foto’s van de vredesduif in het Witte Huis en zijn knecht in het Catshuis eroverheen geplakt? Aardig om te weten dat CBS Outdoor (onderdeel van mediaconcern CBS) lid is (in de persoon van CEO Les Moonves en een aantal hoernalisten) van de CFR. Hier zien we dus het imperium aan het werk. Amnesty als zogenaamd neutrale NGO, maakt propaganda voor militaire intverventie in Syrië door de VS en de NATO, met behulp van een organisatie die onderdeel is van het VS establishment. Allemaal medelichtig aan oorlogshetzerij: VS, NATO, Amnesty, CBS en natuurlijk de NS!

 4. In een woord…walgelijk, Joke. Ik dacht dat het (K)(F)ony filmpje het toppunt was maar Amnesty heeft ze wat mij betreft overtroffen. Treffend de hoofden, de waarheid is inderdaad veelal 180 graden anders. En met zo’n reklame campagne heb je geen Goebbels meer nodig. Is er dan geen enkel eerlijk organisatie meer over die niet besmet is??..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>