Hypocriet gekef over Rauter

Bob Ruers, voormalig priester in spe, vervolgens advocaat en tegenwoordig lid van de Eerste Kamer voor de SP, heeft bezwaar gemaakt tegen een kanttekening bij de nieuwe politiewet. Een collega-lid van de Eerste Kamer (CDA) Wopke Hoekstra, had zich laten ontvallen dat de aanstaande reorganisatie van de politie, waarbij de regionale korpsen worden opgeheven ten gunste van één landelijk politiekorps, tijdens de oorlog ook was doorgevoerd door Hanns Rauter.

Het is niet de eerste keer dat een maatregel die tijdens de Duitse bezetting van kracht was, weer wordt ingevoerd. Dat is tenslotte ook met het Ausweis gebeurd, waarmee iedere Nederlander zich tegenwoordig moet kunnen legitimeren als hij daartoe wordt gesommeerd. Tal van andere maatregelen die tijdens de oorlog zijn ingevoerd, zijn daarnaast gewoon gehandhaafd. Nederlanders worden vandaag door de overheid geliquideerd, net als tijdens de oorlog. Nederlandse vrijwilligers vechten vandaag ergens in het oosten, net als Nederlandse SS’ers tijdens WO II. De pers en radio (en tv) worden vandaag gecensureerd en er is een Kultuurkamer, net als tijdens de bezetting.

Inderdaad, het Nederland van vandaag begint steeds meer te lijken op het Nederland van tijdens de bezetting. Waarom mag dat niet worden gezegd?

This entry was posted in Overpeinzingen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

19 Responses to Hypocriet gekef over Rauter

 1. reinejragolo says:

  Omdat iedere toevallige overeenkomst met het derde rijk wordt geëtaleerd als geïmporteerd van het Nazisme.
  Dat doen nette mensen niet.

  • admin says:

   Waarom is het niet netjes om die overeenkomsten te signaleren? Kunt u mij dat eens helder uitleggen? Bovendien zijn die overeenkomsten inmiddels aardig talrijk. Er zijn dus inmiddels een flink aantal ‘toevallige’ overeenkomsten.

 2. reinejragolo says:

  Vergelijkingen met de Hitlerclan zijn per definitie onfatsoenlijk.
  Met name uit respect voor de verschrikkingen van de Holocaust.

  • admin says:

   Ah, het is niet netjes want het is per definitie onfatsoenlijk. Naar u beweert ‘uit respect voor de verschrikkingen van de Holocaust.’ Maar de ‘Holocaust’ is slechts een relatief klein onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. En een groot deel van de joden is uit Nederland weggevoerd door de Nederlandse politie, landelijk georganiseerd door Rauter. Het lijkt mij dan dus eerder dat je ‘uit respect voor de verschrikkingen van de Holocaust’ JUIST de vergelijking moet maken.

   • reinejragolo says:

    Oh ik wil als Nederlander best de hand in eigen boezem steken
    niettegenstaande dat het bloed wat in mijn aderen stroomt voor de helft Duits is.
    Het schuldgevoel wat ik heb is een echt Calvinistische erfenis. De blijheid die ik heb komt dan wel weer weer uit het rijke roomse leven.
    Ik spreek dus vooral voor mezelf. Dat je geen schaamtegevoel krijgt bij een vergelijking met Nazi’s is jouw persoonlijke beleving.
    Ik kan dan alleen maar hopen dat je de gruwelen afkeurt.

    • admin says:

     Nog altijd heb ik geen echt argument gehoord. Emoties zijn geen argumenten.

     • reinejragolo says:

      Inderdaad het is emotie. Toch niet onbelangrijk in deze wereld die voor een belangrijk deel door emotie wordt geregeerd.

     • admin says:

      Een argument dat uitsluitend op emotie is gebaseerd is in een discussie van nul en gener waarde, hoezeer emoties misschien de wereld regeren.

     • Joke Mizée says:

      Reine, hoe wou je het ‘nie wieder’ ooit gestalte geven als je er een taboe van maakt?

 3. Joke Mizée says:

  Ruers is SP-er, dus geen CDA.
  Bedoel je met Kultuurkamer de Raad voor Cultuur?

  Ik heb totaal geen moeite met de vergelijking, hoewel ik liever de overeenkomsten omschreven zou zien dan deze koppeling aan een naampje (maar p.r.-technisch gezien was dat dan wel weer slimmer). Het komt nu over alsof de verontwaardiging van het CDA over de plannen groter is dan die van de SP.

  Nationale politie betekent o.a. centralisatie van politieke macht, vernauwing van justitie tot het begrip veiligheid, infiltratie van onze politie door figuren als de NCTb en koppeling van bestanden (informatie-bolwerken). Het lost geen enkel probleem op, het stilt alleen de behoefte aan controle. Zelfs direct betrokkenen zijn tegen. Het schijnt dat Elco Brinkman de architect is van dit plan, dus dan weet je het wel.

 4. von stauffenberg says:

  Een vergelijk tussen de hedendaagse nederlandse politie en de nazi’s zou zeer treffend zijn.Men heeft het in dit land voor elkaar een perfect geoliede symbiose tussen de politie, welke gerecruteerd wordt uit de kelders van de samenleving, en een zwaar geperferteerde justitie en rechterlijke macht in stand te houden.De politie heeft een carte blance zich af te reageren op iedereen die normen en waarden vertegenwoordigt.Zelfs martelen behoort tot de praktijk.G4S, bekend van de Israëlische martelkampen, krijgt een steeds grotere betekenis binnen de nederlandse politiestaat.

 5. Alle mogelijke tekenen van facisme moeten vroegtijdig ingedamd worden zo ook deze maatregel. Het is een kwestie van tijd dat de Nationale politie, zoals Joke hierboven ook al stelde, geinfiltreerd wordt om de politiekorpsen te controleren, om zodoende de burgers te controleren. Alhoewel ik denk dat infilitratie niet eens nodig zal zijn …

  Ivo zet er behoorlijk haast op, 12 September komt eraan! Het toont de angst aan van deze mensen. Rosenthal is op de achtergrond ook druk bezig om met zijn laatste loodjes nog van alles voor elkaar te krijgen. Waakzaamheid is juist deze zomer geboden! Voor je het weet leven we hier in Amerikaanse toestanden waar je niet meer onderuit wordt geschopt maar getaserd naar wil. Waar de politie geworden is, voor zover dat nu al niet is, tot een commerciële instelling. Een coorporatie met als doel zoveel mogelijk winst maken. Bonnen quota’s, nog hoger boetes. Altijd daar wanneer je je gordel niet om hebt maar niet wanneer je wordt doodgemarteld. Dat laatste is nou eenmaal niet zo winstgevend.

 6. von stauffenberg says:

  Ze watertanden als ze aan de taser denken, die polderfascisten.Echter dat amerikaanse politiegeweld tegen vrouwen, kinderen en gehandicapten heeft niets met bonnen-commercie te maken.Wie zich verdiept in Skull and Bones, Bohemian Grove en dergelijke begrijpt wat er echt in de VS aan de hand is.

 7. Joke Mizée says:

  Bovenstaande reacties doen me ineens denken aan http://anarchiel.com/dossiers/einde_van_nederland/, een gedegen overzicht van wat er in Nl. rondwaart op dit gebied. Het is geïnspireerd op The End of America van Naomi Wolf, waarin zij de VS langs de meetlat legt van de 10 kenmerken van fascisme.

 8. reinejragolo says:

  Joke, vergelijken met Nazies is enerzijds een taboe maar het mag wel bespreekbaar zijn.
  Tja als iemand nu werkelijk vindt dat een Nationale politie een herhaling is van 40-45
  dan moet hij dit maar zeggen. Het moge duidelijk zijn dat ik dit veel te veel eerbetoon vindt aan de Hitlerclan.

  • Joke Mizée says:

   @Reine: Hoezo is dat nou weer een ‘eerbetoon’? De nazi’s waren in een aantal technieken zeer bedreven – propaganda, repressie, intimidatie en ga zo maar door – maar dat zijn bij uitstek de negatiefste eigenschappen die een mens kan hebben. We kunnen natuurlijk ook parallellen trekken met andere fascistische dictaturen, de kenmerken zijn universeel. Maar dit gebeurde al eens eerder in Nederland (en toen lieten we het ook tamelijk lijdzaam over ons heenkomen).

 9. reinejragolo says:

  OK, Napoleon met z’n ultra superego kon er ook wat van. Toch steekt hij in de geschiedenisboeken schril af tegen oom Adolf Holocaust. Auschwitz kan emotie niet
  overstijgen. Althans bij mij niet.

  • admin says:

   Napoleon heeft een redelijk gunstige pers. En dan te bedenken dat Napoleon bijvoorbeeld in 1799 duizenden weerloze krijgsgevangen Mamelukken in de duinen bij Jaffa in koelen bloede heeft laten afmaken. Zijn eigen soldaten die het vreselijke werk moesten verrichten waren er helemaal ondersteboven van. Zo’n bevel heeft zelfs Hitler niet gegeven. Napoleon was, net als Hitler, Roosevelt, Stalin, Churchill, Mao, Bush II verantwoordelijk voor miljoenen doden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>