Bezuinigingsadvies

Tijdens de economische crisis die ons steeds meer en steeds meedogenlozer zal treffen, is het verstandig zelf zoveel mogelijk te bezuinigen. Niet geven aan corrupte organisaties als Amnesty is één manier. Je kunt ook de TV de deur uit doen. Dat scheelt dan wel niet zozeer geld (sinds de voortvluchtige oorlogsmisdadiger Wim Kok de kijk- en luisterbijdrage tot een gewone directe belasting heeft omgevormd), als wel tijd. Je spaart ook je hersenen, want TV-kijken is ronduit schadelijk. En je belast je harde schijf en je werkgeheugen niet met mensonterende flauwekul.

Doe vooral ook de krant de deur uit. Er is geen enkele krant die nog nieuws brengt. NRC-Handelsblad, nooit echt kampioen nieuwsgaring, erkent het zelfs volmondig, want het blad heeft als motto ‘snelle duiding bij het belangrijkste nieuws!’ Dat nieuws komt dus niet van deze krant. En de ‘duiding’ van NRC-Handelsblad kan gemist worden als kiespijn. De Telegraaf, Trouw, Parool, Volkskrant, AD, maakt niet uit. Zeg het abonnement op, koop geen losse nummers.

Het voordeel van geen TV kijken, geen radio luisteren en geen krant lezen is dat je je vrijwaart voor een lawine van leugens en staatspropaganda. Bekijk de staatsmedia en de gelijkgeschakelde pers uitsluitend nog via het internet, dat is veel handiger.

En ga niet op café of restaurant. Veel mensen doen dat al, want in Zeeland is de omzet in de horeca ten opzichte van vorig jaar met 40% teruggelopen. Rijd niet met de NS, koop zoveel mogelijk tweedehands.

Bezuinigen zal toch echt nodig zijn, want de gemeentebelastingen gaan blijkbaar flink omhoog.

This entry was posted in Drieste acties, Overpeinzingen and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Bezuinigingsadvies

 1. Joke Mizée says:

  Redelijk verhaal wat in die link staat. Bij alle grote plannen die bij de gemeente opborrelen en die zgn. miljoenen op gaan leveren aan extra inkomsten en bedrijvigheid, bedenk ik altijd dat die dan helaas wel naar het Rijk afvloeien. En zoals ook nog wordt opgemerkt zit er geen boter bij de vis die over de schutting van de gemeenten wordt gegooid (cultuur, jeugdzorg etc), dus je moet toch wat. De afdracht aan de landelijke overheid kan drastisch omlaag, want die schaffen zichzelf toch min of meer af.

  Maar Griekse toestanden zitten er wel degelijk aan te komen:
  “Het Rijk staat in totaal garant voor 86,3 miljard euro voor het ‘Waarborgfonds Sociale Woningbouw’ (WSW). Gemeenten hebben daarbij een achtervangfunctie die is gekoppeld aan de corporaties die in de gemeente actief zijn. Mocht Portaal liquiditeitssteun nodig hebben en het garantievermogen van het WSW wordt daardoor te laag, dan moet Leiden renteloze leningen verstrekken voor maximaal 580 miljoen euro. Dat is meer dan de hele jaarbegroting van de gemeente.”
  (http://www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2012/07/enorme-kortingen-en-financile-risicos-bedreigen-leidse-schatkist)

 2. reinejragolo says:

  Dit doet me denken aan boer Koekoek die predikte om geen heffing aan het landbouwschap te betalen. Collega’s werden zodoende door de deurwaarder van de boerderij geschopt terwijl Koekoek het zelf wel betaalde.

  • admin says:

   De vergelijking die u maakt, gaat mank. Zoals u heeft kunnen constateren, spoor ik niemand aan tot onwettig handelen, hetgeen Koekoek juist wel deed. Overigens is het landbouwschap weer zo’n erfenis uit de bezettingstijd, ingesteld door de Duitsers en gehandhaafd door de naoorlogse machthebbers.

 3. von stauffenberg says:

  Zeer goed die bezuinigingsadviezen.Alleen ‘rijd niet met de NS’ begrijp ik niet.Zou ‘loop of fiets alleen nog’ niet beter zijn? Immers niet-NS-rijden en wél auto-rijden lost ook niets op.

  • admin says:

   Ik zou zeggen: fietsen, brommen of paardrijden. Desnoods liften, maar dat is misschien immoreel.

 4. Ik denk hoe eerder wij de olie opmaken hoe beter. De cabal is toch al van plan om de olie tot het laatste druppel te exploiteren. Lang zal het ook nirt meer duren voordat het op is. We zitten al in een dalende lijn en verbruik loopt exponentieel op. Geschat wordt dat we max tot het jaar 2100 voorzien zijn. Ik zeg zo snel mogelijk opmaken zodat eindelijk alternatieve energie een kans maakt. Maar ook dat zal men accijnzen of dat nou gewoon water zal zijn of een ander energiebron. Wat zeg ik, we betalen nu al belastingschap op water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>