Nog iets over de zakenprins

Over wijlen de vader van het tegenwoordige Nederlandse staatshoofd is al het een en ander geschreven. De eerste die het aandurfde om iets anders dan een lofzang te publiceren was Wim Klinkenberg, journalist bij de communistische krant De Waarheid, die in 1979 Prins Bernard, een politieke biografie publiceerde. In 2007 publiceerde Ton Biesemaat Bernardgate, ook al niet zo’n flatteus werk. Op dringend verzoek van het staatshoofd wijdde hofhistoricus Cees Fasseur zich aan een relaas over het huwelijk van haar ouders: Juliana & Bernhard, Verhaal van een huwelijk 1936-1956 (2010). Fasseur was ook de promotor van Annejet van Zijl, die in hetzelfde jaar promoveerde op een studie over de jonge zakenprins: Bernhard. Een verborgen geschiedenis.

De voormalige CIA-agent en voormalig jurist en ambtenaar op het VS-ministerie van justitie, John Loftus (auteur van America’s Nazi Secret, pas in herziene editie verschenen) leverde wat nieuwe gegevens over de zakenprins. In een interview met Aaron Dykes verklaarde hij onlangs dat Bernard volgens zijn berekening minstens een miljard dollar heeft verdiend aan de repatriëring uit nazi-Duitsland van de investeringen van VS-financiers tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Het fragment waarin Bernard ter sprake komt is na 19 minuten.

This entry was posted in Creatieve oplossingen, Getuigenissen, Het ligt toch anders, Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Nog iets over de zakenprins

 1. von stauffenberg says:

  Den Uyl heeft destijds gefaald door de Northrop-affaire, die als bijlage was gevoegd bij het rapport van de Commissie van Drie, uit de bekendheid te houden, en zo het ‘koningshuis’ doen voortbestaan.Nu de bewijzen zich opstapelen dat ons staatshoofd de dochter van een rasechte nazi is en niet stamt van Orange-Nassau, ziet het staatshoofd geen aanleiding om af te treden, en het volk blijft haar zien haar als ‘één van ons’. Zo is het staatshoofd schijnbaar zowel het ideale staatssymbool [vanwege haar vader] als het ideale volkssymbool [vanwege haar moeder].

 2. king billy says:

  Bernhard zat óveral te wroete en begaf zich immer op het randje van wat maatschappelijk acceptabel was. Nu zijn foto’s van executies opgedoken tijdens de ‘politionele acties’., die de oproep naar een hernieuwd onderzoek van deze periode ondersteunen.

  Dit ligt wederom gevoelig´want was het niet Bernhard die een blauwdruk voor het na-WOII oorlogse Indonesie ontwierp, waarin hij voor zichzelf een rol als Gouverneur toebedeelde?

 3. Blijkbaar waren er foto’s nodig om bevestigd te krijgen wat de overheid natuurlijk al lang en breed wist maar net als Srebrenica de onschuld zelve speelt totdat iemand met harde bewijzen komt. Foto’s uit Srebrenica werden vernietigd, pardon zijn bij het ontwikkelen mislukt. En wij de burgers kijken ernaar en begrijpen er helemaal niets meer van. Wij, van nooit weer, neeeeeuuhh!

  In de volkskrant kreten als “Het was dus echt een oorlog”. Vastgebonden mensen doodschieten noem ik geen oorlog maar laffe executies. Met dank aan Prins Bernhard en zijn Bilderberg clubje die samen met de Council on Foreign Relations, The Royal Institute of International Affairs en The United Nations al bijna een eeuw de wereld op zijn kop hebben gezet zonder ook maar ergens verantwoording voor hebben hoeven af te leggen. Let maar op, ook niet in geval van Indonesië. Recht is niet van toepassing op westerse agressie. Dat hebben we namelijk democratisch zo besloten.

 4. Interessante constatering van John Loftus is in het filmpje dat ofschoon zijn getuigenis tegengehouden is inzake “nationale veiligheid” de archieven na 75 jaar openbaar zouden komen. Tussen 2015 en 2025 komt een hoeveelheid aan archieven publiekelijk openbaar en zullen ze er alsnog aan moeten geloven. Ik hoop dat luitjes en likers van Timmerark een uurtje van hun nutteloos miezerig bestaan wijden aan het filmpje van Loftus en zijn bevindingen. Dat scheelt dit soort onzinnige blogs:
  http://timmerark.wordpress.com/2012/07/03/voor-wie-wil-lachen-of-huilen-ik-zal-het-artikel-eens-lezen-maar-dan-morgen/

  Zij zullen in de toekomst zelf ook achter de waarheid komen maar voor nu wachten ze nog steeds tot het ergens op RTL nieuws of de NOS-journaal verschijnt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>