Frankfurt am Main

Begin maart 1709 ging de 26-jarige majoor Casimir Abraham von Schlippenbach op reis om zich te voegen bij het regiment dragonders waar hij bij diende, en dat op dat ogenblik in Catalonië was gedetacheerd. Zijn vader was kolonel-eigenaar van het regiment, maar bleef liever in Deventer bij zijn tweede vrouw. De jonge Schlippenbach dorstte naar krijgsroem en avontuur, liet zijn vrouw en twee jonge dochters achter in Den Haag, en begaf zich op weg, eerst via Utrecht naar Deventer om ook van zijn vader afscheid te nemen.

Vervolgens bereikte hij in één dag Frankfort, 400 kilometer verderop, hetgeen inhield dat hij ongeveer 12 uur achtereen moest reizen. Frankfurt was toen een stad van ca. 40.000 inwoners en een belangrijk centrum van handel, verkeer en bankwezen.

Vandaag is dat niet anders. Frankfurt is zelfs nog belangrijker geworden dan ooit, sinds het de zetel is van de ECB, die ons allen met de dag verder in de ellende stort met haar nefaste beleid.

Het is een beetje alsof in de wolkenkrabbers van de ‘Mainmetropole’, waar het ‘beleid’ wordt bekokstoofd, uitsluitend dwergen huizen. Dwergen die in hun kortzichtige domheid slechts kunnen denken aan hun eigen zakken.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Frankfurt am Main

  1. reinejragolo says:

    Hoezo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>