Weg met de huurlingen

Eindelijk heeft een Nederlandse regering een verstandig besluit genomen door op het oorlogsbudget te bezuinigen. Vanuit de krijgsmachtonderdelen wordt meteen al loeiend geprotesteerd. Buitenlandse ‘deskundigen’ worden voor de camera en microfoon gehaald, ‘politieke wetenschappers’ mogen hun zegje doen. Kortom, alles wordt in stelling gebracht om de bezuinigingen niet te laten plaatsvinden.

Maar wat heeft de Nederlandse krijgsmacht zoal gedaan sinds de ontmanteling van de Sovjet-Unie, ooit beschouwd als de belangrijkste bedreiging van ons voortbestaan?

Het antwoord luidt: vooral buitenlanders terroriseren in hun eigen land, onder het mom van ‘humanitaire operaties’ in het kader van de NATO. Bosnië-Hercegovina, Irak, Afghanistan en Libië, om de belangrijkste actiegebieden te noemen.

In wiens belang? In elk geval niet ter verdediging van de nationale onafhankelijkheid, of ter bescherming van de Nederlandse grenzen. Maar wel voor de ‘Internationale Gemeenschap’, hetgeen in feite betekent: de VS, neokoloniën, protectoraten en vazalstaten. En dat komt dus neer op: de VS.

In feite levert Nederland sinds 1991 huurlingen voor neokoloniale oorlogen die indruisen tegen de eigen belangen.

De Nederlandse financiële positie moet inderdaad wel hééél rampzalig zijn, want anders zou de regering van een vazalstaat nooit het in haar hoofd halen, te snijden in een huurlingenleger van de VS.

This entry was posted in Drieste acties, Het ligt toch anders and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Weg met de huurlingen

  1. reinejragolo says:

    Als mevrouw Plasschaert er tegenaan gaat schrikt de vijand zich wel een hoedje.

  2. Mevrouw Plasschaert heeft met haar stem voor de weiger ambtenaar al duidelijk laten blijken dat ze niet eens in staat is om achter haar eigen mening te staan. Dat moet dan defensie leiden. Of is het juist afleiden?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>