Censuur in China!

Iedereen weet inmiddels dat er in China censuur is. Tijdens het laatse partijcongres werd voor Chinese internetgebruikers de toegang tot Google afgesloten. Het Chinese ‘regime’ (het deftige woord ‘regering’ is voorbehouden aan ‘Westerse democratieën’ zoals Nederland) wil nu eenmaal niet dat zomaar iedereen toegang heeft tot zomaar alle beschikbare informatie.

Dat er in Iran censuur is, en in Noord-Korea, in Wit-Rusland, Rusland en niet te vergeten in het Syrië van Assad, daarover worden wij in Nederland onophoudelijk geïnformeerd door het NOS-journaal, Nieuwsuur, de Telegraaf, NRC-Handelsblad, NRC Next, Trouw, Volkskrant, ALgemeen Dagblad, en tal van radioprogramma’s. Vol verontwaardiging en verachting spreekt de ene na de andere deskundige over het schandalige optreden van foute regimes. Schurken zijn het allemaal, of ze nu Loekasjenko heten, Poetin, Kim III of Achmedinedjad.

Zulke schurken moeten zo snel mogelijk worden afgezet en verwijderd. Zoals Saddam Hoessein en onlangs nog Gadaffi. Voor mensenrechten hebben dat soort lui geen respect, dat kun je zó al zien want zij willen geen vrije pers, geen vrije meningsuiting. Logisch dat ze dan worden afgezet en vermoord, ze verdienen niet beter.

Gelukkig is er in Nederland wel persvrijheid. Nederland is immers een baken van fatsoen en vrijheid, een voorbeeldige democratie.

Dat er af en toe een journalist zoals Micha Kat of Brenno de Winter wordt vervolgd en zelfs in een kerker wordt gegooid, heeft natuurlijk niets te maken met persvrijheid. Er zijn nu eenmaal regels en soms wegen die zwaarder dan persvrijheid. Dat er af en toe websites worden gesloten, heeft ook NIETS te maken met vrijheid van meningsuiting. Er zijn nu eenmaal regels en die moet iedereen naleven.

Ook in Duitsland heerst persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. In heel Europa trouwens. Het is hier in Europa toch geen China of Iran! Dat de Duitse regering onlangs nog de vertoning van een korte film heeft verboden die een genuanceerd beeld gaf van de rampzalige economische situatie in Portugal, heeft niets te maken met persvrijheid. Wanneer een film zomaar kritiek uitoefent op een democratisch gekozen regering, kan je dat toch niet zomaar toelaten? Wanneer een journalist zich niet kan beheersen, moet je zo’n man toch het zwijgen opleggen!

This entry was posted in Creatieve oplossingen, Domheden, Drieste acties and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Censuur in China!

 1. von stauffenberg says:

  @Admin, kunt u a.u.b.aangeven waarom twee comments onder bovenstaand artikel zonder opgaaf van reden werden verwijderd?

  • admin says:

   Excuses, ik had dat niet in de gaten. Ligt aan wegewrken van een grote hoeveelheid spam. Blijkbaar zijn uw twee comments buiten mijn wens ook op schroothoop beland. Indien u ze opnieuw stuurt, worden ze automatisch geplaatst!

 2. von stauffenberg says:

  Nederland is de omgekeerde wereld. Onlangs probeerde de niet-gelijkgeschakelde journalist Micha Kat, samen met anderen, bij de Ridderzaal in Den Haag een samenscholing van topcriminelen in beeld te brengen. Vervolgens werden ze opgepakt wegens…samenscholing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>